View Single Post
Vechi 07.11.2012, 19:18:21
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Păi asta, doamnă, se cheamă SCHISMĂ. Exact așa a spus și Luther: eu stabilesc dacă ascult de "politica oficială" sau de Biblie.

În Biserica Catolică, nu se așteaptă de la noi să ascultăm nici de Biblie, nici de Sfinți, nici de Doctori ai Bisericii. Se așteaptă să ascultăm de BISERICĂ.

Să ascultăm de Biblie prin, și în, Biserică.

Să ascultăm de Sfinți prin, și în, Biserică.

Iar de Biserică ascultăm așa: dacă avem o nelămurire, îl întrebăm pe preot. Iar apoi facem ceea ce ne-a spus preotul.

Dacă avem nelămuriri, dacă ni se pare că preotul nu se ridică la înțelegerea noastră asupra Sfinților, sau a canoanelor, sau a Sinoadelor, atunci ne adresăm episcopului (dar continuăm să ascultăm de preot, până când, eventual, primim dezlegare de la episcop). Și așa mai departe. Așa înțeleg eu ascultarea de Biserică și de Christos, Cel care a spus: "Cine ascultă de voi, de Mine ascultă".

Pe de altă parte:

1. Sfântul Lavrentie nu avea cum să spună ceva despre cipuri, ținând cont că a trecut la Domnul în 1950.

2. Părintele Paisie nu este canonizat.
Ia deschide un topic pe un forum catolic despre problema cipurilor. Vorbiti voi intre voi si-mi aduci link-ul apoi, iar pe noi, ortodocsii, lasa-ne sa ne spunem ofurile in felul nostru. Asta mai lipsea sa-mi spui cum si in ce sa cred. Nu e indicat ca aceasta discutie sa fie interconfesionala. Tu asteapta pana iti spune papa si biserica ta asemenea lucruri. Oricum nu-ti permit sa-mi impui mie regulile tale.