Citat:
În prealabil postat de Raoul
Nimic deosebit la acel filmulez, e normal sa fie asa in zona de dincolo de Cercul Polar, mai ales in Polul Nord Magnetic. Si se intampla acelasi lucru si in zona de sud a planetei, asa ca teoria sferei e perfecr valida.
Si tot nu mi-au raspuns inteleptii:
De ce Varful Everest nu se vede de pe Varful Elbrus de exemplu??
|
Dragul meu păcălit cu teoria perfect 'validă', Păi nu e perfectă și nici validă căci e complet falsă.., și tu întrebi de ce nu se vede de pe un munte din Caucaz un munte din Nepal, de pe Elbrus pe Everest.
Păi ce nevoie ai să te urci pe un munte ca să vezi alt munte?
Dacă stăm pe pământ și considerăm pământul sferic așa ca tine căci te încrezi în 'științifici' atunci de la 250Km distanță ar trebui să vedem în linie dreaptă vârful Everest care are înălțimea de aproape 9km.
Dar vedem noi de la 250km vârful Everest?
Pentru demonstrație luăm sfera pământului și vârful de 8,800km și ducem din acel vârf tangenta la sferă. Și calculăm în triunghiul format cateta tangentă la sferă căci știm raza pământului 4141Km și ipotenuza 4141+8,8=4149,8Km. Deci aplicăm puntea măgarului și ne dă distanța de la care ar trebui să vedem vârful EVEREST de pe suprafața pământului sferic.
L= radical din (4149,8^2-4141^2)= radical din 72959,04 = 270km,
deci de la o distanță de 250Km sigur ar trebui să vezi vârful munților Himalaia tu aflându-te la firul ierbii la nivelul mării.
Nu cred că poate cineva confirma că l-a văzut de la o asemenea distanță, cam cât e de la București la Sibiu.
Pentru 2,54Km cât are vârful Moldoveanu, avem
L=radical din (4143,54^2-4141^2)=145Km.
Deci a văzut cineva dacă s-a uitat atent, vârful Moldoveanu de la o distanță de 140Km?
Răspunde-ți la întrebarea asta și nu te mai lăsa păcălit de 'științificii' potrivitori de iluzii!
Dacă munții ar lumina ca soarele sau ca stelele atunci precis că s-ar vedea de la distanță cu condiția să nu apară efectul de curbură a luminii și imaginii prin mediu, efectul de fată morgană.
Și nu uitați că soarele și luna se văd prin efectul de curbare a razelor și a imaginii cu fața lor ce se vede la zenit, oriunde s-ar afla ele pe boltă.