Subiect: Smerenia
View Single Post
Vechi 04.11.2012, 20:35:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Putin spus, dar foarte bun. Iata un cuvant athonit despre lupta pentru desavarsire.

"Lupta-te cu mandria, fara sa deznadazduiesti dupa fiecare cadere, si restul pacatelor nu se vor mai apropia de tine! Dobandeste smerenia si toate virtutile sadite de Creator in sufletul tau, vor inflori ca iarba dupa seceta! Din lupta neincetata cu mandria se naste trezvia mintii, iar alta ispita nu-si mai gaseste loc. Precum un barbat care este angrenat intr-o lupta crancena, nici o cearta marunta nu-l vor mai interesa, precum un flacau sau o fata indragostita, care nu mai cauta spre altcineva, la fel palesc ispitele poftei in fata mintii ce se lupta neincetat cu mandria. Pana si in somn, si in vis mintea nevoitorului ajunge sa continue aceasta lupta, dupa cativa ani de lupta in timpul zilei. Lupta zic... ca biruinta va fi cand vom sedea de-a dreapta Tatalui." (un monah pe care l-am cunoscut in Athos)
Si foarte valabil , ramane citatul tau care te-a marcat atat de mult :"Sa ne ridicam din ignoranta si sa fim recunoscatori, caci daca nu am invatat astazi multe, macar am invatat putine, iar daca nu am invatat nici putine, macar nu ne-am inbolnavit, iar daca ne-am inbolnavit, macar nu am murit! Deci sa fim recunoscatori!"