Nu trebuie sa fi fata ptr. a fi informat. Nu prea mai sta in picioare aceasta scuza, caci ambele tabere sunt de vina ptr. ce se intampla in prezent.
Stiti de cabinetele de planificare familiala. Se duce fata acolo, arata carnetul de elev, isi face fisa si i se face pe scurt o educatie a contraceptivelor. Ii sunt aratate toate metodele: prezervative feminine si masculine,diafragma,sterilet, injectii,anticonceptionale etc. si i se spune cum se folosesc, pe scurt. Reactiile secundare nu prea sunt mentionate, din pacate. Apoi, asistenta ii da pe baza carnetului de elev/studenta 3 folii de anticonceptionale si prezervative. Totul gratuit. Zic din expereinta, asa a fost cand am mers cu o prietena prin cls aX-a din anumite motive.
Anticonceptionele mai scumpe si alte contraceptive de "firma" se iau de la farmacii, pe bani.
Legat de avort. Acum ceva ani, Ministerul Sanatatii a propus o lege ptr. a acorda avort fetelor de la 14 ani in sus fara semnatura parintelui. Nu s-au gandit deloc cat de mult poate afecta o asemenea interventie o fata de 14 ani care nu este dezvoltata. Noroc cu Asociatia Pro-Vita Ortodoxa(cea condusa de Pr.Tanase,Valea Plopului) care a dat in judecata Ministerul si au retras legea.

Similar a fost si cu vaccinul contra cancerului de col, tot Asociatia Pro-Vita a reusit sa il retraga, demonstrand ca face mai mult rau decat bine. (cei de la Pro-Vita nu prea au voluntari, din pacate)
Si tot din infromatiile oferite de Pro-Vita ortodoxa, am inteles ca avortul ptr. eleve si stundente la clinicile de stat sunt gratuite--trimiterea de la medicul de familie-- De la 16 ani in sus am inteles ca nu ai nevoie de semnatura parintelui. Oricum, nu ne mai putem baza pe parinti, deoarece multe eleve de liceu sunt tarate de mame/tati la avort, desi ele ar dori sa pastreze bebele.