View Single Post
Vechi 27.10.2012, 23:05:21
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Un monah batrin,pustnic, din sfintul munte, cunoscut sub numele de Irodion cel nebun pt. Hristos , trecerea prin capitala , fiind in drum spre prietenul sau Paisie Aghiritul .
Pe o straduta , citiva calugarasi tineri, recunoscindu-l dar neintelegind daca este nebun pt. Hristos sau este cazut de la credinta ori inselat de draci l-au intimpinat adresindu-i-se : parinte, in numele Maicii Domnului , fa milostenie cu noi !
Parintele le-a raspuns : mai , sa stiti de la mine , Maica Domnului Nu Exista ! Nu va inselati !
Atunci , diavolul , care ii ispitea si ii chinuia astfel pe calugarasi , nu a mai rabdat si s-a dat pe fata : dute in colo de nebun ! Baaa ! tu nu esti nebun , tu esti inselat de draci !!
Dupa un timp , aceiasi calugarasi au ajuns si ei la parintele Paisie si din vorba in vorba au ajuns la subiectul Irodion , cel nebun ! Ascultindu-i , parintele le-a raspuns : batrinul Irodion nu este un inselat de draci , ci voi ati fost ispitindu-l si necinstindu-l . Asa cum v-a spus si el, Maica Domnului , cea care te indeamna la necredinta , la ispitire, la hula si la nesupunere ... nu exista ! Acela este altcineva .

Citind una din postarile de mai sus mi-am amintit povestioara aceasta ca o recomandare catre cei care cu cuvint greu afirma : eu am citit in Bilie si nu scrie... am citit si la sfintii parinti si nu am gasit una sau alta .
Renuntati la Biblie, faceti-o cadou crestinilor avansati ; voua nu va foloseste , este prea grea , nu o pricepeti si pt. ca inca nici nu credeti cu tarie in loc sa va limpeziti credinta cadeti in inselari . In aceste carti nu sunt scrise lucruri pe care sa le intelegeti voi acum , poate mai tirziu ! Sau prin asemanre cu parintele Irodion : Biblia nu exista !
Biblia este cheia intoarcerii noastre acasa, a reintoarcerii in Rai . Daca tu nu intelegi, in cele din urma aceasta, sau nici nu te decizi sa faci intocmai si la timp toate acestea, atunci ea nu exista !
Este bine sa faceti la fel si cu cei care se numesc "sfintii parinti", ori parintele Staniloaie, la fel si parintele Arsenie Boca ca si altii de aceasta talie !
Pt. cei care stiu bine ca dintii credintei lor sunt inca de lapte este bine sa se limiteze la parintele Cleopa (desi cartile lui includ o intreaga teologie ascunsa printre rinduri), parintele Ilarion Argatu , Paisie Olaru , Paisie Aghioritul, Nicodim Mandita, etc.

Este o parere dar mai ales o recomandare din inima .

Cit despre post ca si despre alte nevointe vis-a-vis de sfintele taine care i se daruiesc omului eu pareresc cum ca postul se tine doar de cei care au vreun necaz mare sau sufera de vreo boala grea in nadejdea induplecarii Domnului si a-i vindeca , de catre babe uitate de Dumnezeu pe lume si mai ales de catre habotnicii care astfel pot falimenta credinta !
Postul ortodox poate crea anumite carente ce pot dauna uneori !

Dragostea, iubirea si impreunarea intre parteneri este cea mai gingasa traire umana , care poate inalta fiinta umana sus, sus de tot . Din aceste motive nu este bine sa i se puna ingradiri false si mai ales rigori anacronice , caci astfel nu mai ajungem ... sus !
Prin aceasta gingasie putemn sluji ,inca foarte bine , parerilor noastre iar pt. ca slujirea sa fie desavirsita ne putem imbunatati cunostintele din gindirea indiana .
Renuntarea in mod paysan la aceasta slujire, in anumite monente ale anului calendaristic, nu face decit sa aduca incordarea si ispitirea in cercul intim al familiei , sa ne impinga in pacat si sa ajungem astfel la lucruri absolut nedorite .
De aceea , intimitatea sotilor trebuie sa se intimple ori de cite ori omul primeste vreun semn in aceasta directie .
Nu mai adaug , deoarece este bine stiut din stiinta biologiei, ca omul fiind un animal mult superior celorlalte , are gingasia, tandretea si incuviintarea de impreunare si in situatiile in care la celelalte animale nu se intilneste asa ceva (menstra, sarcina, lehuzie).

Deci , cei care sunt cununati , nu au ingradire la sensibilitate si inalta tandrete umana , deoarece cununia garanteaza aceasta !?!?
La cei necununati , lucrurile stau mult diferit , acestia trebuind sa respecte obligatoriu anumite perioade de abstinenta , dar care de regula sunt si ele scurte si trec repejor . Si apoi ...

Toate acestea le-am citit la zelitorul Sovaros (de) Latos in lucrarea " Omul si pamintul sau "

Last edited by zaharia_2009; 27.10.2012 at 23:11:56.
Reply With Quote