Subiect: Filosofie ?!
View Single Post
Vechi 26.10.2012, 22:36:53
Inina-I Inina-I is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.10.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
[font=Verdana]

Trebuie sa fii mai flexibila si sa nu refuzi din start ideea de a cunoaste, pentru ca nu-ti poti apara credinta in mod eficient daca nu cunosti mentalitatea celorlalti.Profesorul face diverse speculatii , ca de-aia-i "filosof", dar daca tu nu cunosti principiile de baza ale altor credinte, nu vei putea face fata discutiei si veti ajunge intr-un punct mort, deci e mai bine sa nu intervii. Faptul ca l-a mentionat pe Hristos in aceeasi fraza cu alte credinte, nu o lua ca pe un afront, pentru ca el nu discuta despre Adevar, ci despre intelegerea dimensiunii spirituale si conditiei individuale, sociale si istorice.
Am incercat deschiderea si flexibilitatea pana cand a inceput sa spuna colegilor ca bolile lor fizice sunt din cauza zodiilor in care s-au nascut, ca Eminescu a fost geniul poetic pe care il cunoastem cu totii din cauza zodiilor.
Nu cred ca acestea sunt parti integrante din ceea ce inseamna filosofia... Mie imi miroase a sarlatanie vrajitoreasca..care nu determina omul sa se deschida si sa caute noi si noi variante, pareri din diferite directii, ci inchid universul, restrangandu-l simplu la zodii si la explicatiile aberante oferite de acestea.
Reply With Quote