Subiect: Filosofie ?!
View Single Post
Vechi 26.10.2012, 21:52:49
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Si eu am avut un caz in liceu cand profa mea de chimie zicea ca vorbea cu un elev de la tara si acesta i-a zis ca s-a imbolnavit pentru pacatele parintilor sau asa ceva, si ea spunea ca a inceput oarecum sa rada si zicea ca e ceva genetic boala, in fine, si atunci m-am tulburat si i-am zis parintelui ca e nebuna si nu intelege. si el mi-a zis ca ar trebui sa o las in treaba ei si sa nu fac taraboi ceva de genu. Chiar acum ceva timp am dat de sfatul asta in cartea parintelui Tadei:

“ Nu trebuie propovaduit cu mintea, ci cu inima. Numai ceea ce vine din inima atinge inima celuilalt. Sa nu atacati niciodata, sa nu fiti potrivnici nimanui. Daca cel ce propovaduieste vrea sa-l intoarca pe oameni de la vreun rau, sa o faca cu blandete, smerenie si mare frica de Dumnezeu .“

Mi-a placut foarte mult, fiindca si eu tind uneori sa propovaduiesc agresiv, ce urat suna, am observat ca oamenii is foarte sensibili si chiar unui coleg ii explicam chestii bisericesti asa cum puteam eu fara sa zic " o sa ajungi in iad " in sensul ca il acuz , nu ,ii explicam calm chestiile din ortodoxie si m-a ascultat chiar cu interes, eu ma gandesc ca ai sarit ca si arsa, nu cred ca este o atitudine ortodoxa sa fim agresivi :))