Citat:
Īn prealabil postat de Eugen7
In primul rand acesta nu este un limbaj stiintific specific neurostiintei.
In al doilea rand nimeni nu sustine ca dupa fiecare contact sexual sotii trebuie sa faca testul de sarcina :) ci cand sotii stiu ca au zamislit atunci este firesc sa se ingrijeasca si de prunc, de nevoiele lui existentiale care necesita pace, liniste, dragoste, tandrete...
Astept un raspun adecvat neurostiintific pentru ceea ce sustineti dvs: anume ca in perioada sarcinii activitatea sexuala a mamei care genereaza in corp activitatea chimica specifica (hormoni etc) nu influenteaza programarea creierului fatului.
Multumesc anticipat.
|
Nu sunt medic, ci biolog (inca). Si nu, nu am zis ca nu influenteaza; e evident ca da (ei formeaza un tot, timp de noua luni, logic), ci nu influenteaza "negativ". Ganditi-va: am fi cu totii o adunatura de malahieni, obsedati de pleiboi, afemeiati, homosexuali, curve, etc. Nu e cazul. Quod attinet limbajul..pai nu se poate, pe un forum non-medical/non-biologic, sa se foloseasca un limbaj "de casta". :) Nu ar intelege decat...membrii castei. Poate ar fi mai bine sa intervina aici fratele meu Mihnea sau fratele dvs. Zaharia, care SUNT medici. Ar fi autoritatea specialziarii, sa zic asa. (Nu va stiu profesia; daca si dvs. sunteti medic, atunci va rog sa acceptati scuzele mele).