Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
afirm aici ceva ce poate fi verificat: fiecare femeie, în cadrul fiecărui ciclu, după moartea ovulului, are o perioadă de infertilitate 100%! Punct.
|
Este posibil sa raman insarcinata in timpul menstruatiei?
DA
http://www.copilul.ro/fertilitate/me...iei-a1369.html
Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Cine dorește detalii, îi stau la dispoziție, pe privat sau aici. Însă cine dorește să continue cu presupuneri, înainte să verifice cele spuse de mine, și preferă să potrivească lucrurile ca să iasă bine într-o anumită direcție, iarăși poate să facă acest lucru.
|
Stimate andreicosmovici propun sa discutam in limbaj stiintifc deocamdata si apoi sa contimunam cu cele duhovnicesti, intucat se pare ca "certitudinea realitatii stiintifice" e de preferat in aceste situatii.
Cunosc personal o familie care a conceput in timp ce sotia era in perioada menstruatiei.
Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Eu tocmai problema aceasta am ridicat-o, și încă (încă...) nu am primit răspuns, sentimentul meu fiind că se ocolește acest adevăr, deoarece dislocă niște păreri solidificate. Și anume, este vorba tocmai de existența, prin natură (deci din mâna lui Dumnezeu), a unei perioade de infertilitate 100% în cadrul fiecărui ciclu feminin. Este vorba de o perioadă, în medie, de 10 - 12 zile.
|
Consider asertiunea dvs deosebit de periculoasa, intrucat sofismele pe care le prezentati incearaca sa "justifice" actiunile libere ale omului printr-o vointa Dumnezeiasca.
Adica Dumnezeu vrea asta...
Noi stim ce vrea Dumnezeu: vrea sa ne mantuim, vrea ca la cunoasterea Adevarului sa ajungem, vrea sa fim VII, vrea sa dorim mantuirea, conlucrarea fireasca cu harul Duhului Sfant in Biserica intru Hristos Iisus.
Este bine sa uram: patimile, pacatele, atacurile duhurilor demonice...
Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Tocmai existența acestei perioade ar trebui să pună din nou în discuție părerile conform cărora scopul actului conjugal este doar acela de a face copii, și nu și acela de a-ți exprima, exclusiv, iubirea intimă, atunci când motive serioase cer amânarea venirii unei noi sarcini. Dacă pot să vorbesc mai direct și mai plastic, referitor la această perioadă de infertilitate, Dumnezeu ne-a jucat o festă: noi venim și susținem sus și tare că unirea conjugală este doar pentru a face copii. Dumnezeu vine și spune: ei nu! Uite că luna asta, sau lunile care urmează, împreunarea voastră se va nimeri peste perioada pe care Eu, Dumnezeu, v-am dăruit-o ca să vă și bucurați unul de celălalt, în mod gratuit, fără să urmeze neapărat o sarcină.
|
Aceeasi exprimare tendetioasa bazata pe sofisme.
S-a afrimat anterior ca scopul unirii sexuale firesti intre soti ca manifestare a iubirii trupesti (eros) este mantuirea iar rodul firesc sunt pruncii.
Ideal, repet ideal este ca plannig-ul familial sa fie lasat in seama lui Dumnezeu. Ferice de cei ce doresc aceasta... ferice de cei ce implinesc aceasta.
Un om infometat manaca cu pofta simtind placerea mancatului. Daca manaca pana se satura e bine caci este in limitele firescului... daca continua sa mai manance si dupa aceea este rau? De ce? Pentu ca este nefiresc... pentru ca are sanse sa ajunga rob placerii gustului mancarii cu consecinte nefaste psihi-somatice: obezitate, boli etc.
Intocmai este si cu bautul vinului spre exemplu. Daca omul bea cu masura, firesc, fara sa se ameteasca sau sa se imbete pierzandu-si mintile este bine, caci este in limitele firescului.
Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Mai este o chestiune pe care, cu tot respectul, încerc să o înțeleg, dar nu reușesc încă. Este vorba despre împătimirea fătului în perioada sarcinii și a alăptării, dacă părinții au relații conjugale.
|
Daca mama in perioada sarcinii este alcoolica care sunt sansele ca fatul sa fie afectat? Inclusiv ca pruncul sa fie si el acoolic?
Si mai mult: Daca mama in perioada sarcinii este dependenta de droguri sau adrenalina puteti afirma ca pruncul nu este afectat?
Va rog sa oferiti (si) un raspuns neurostiintifc. Multumesc.
Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Mai este o chestiune, și închei: se spune că pruncul se va împătimi, dacă părinții au relații conjugale în perioada sarcinii. Dar Isus a spus clar, despre orbul din naștere: nici el, nici părinții lui nu sunt de vină pentru starea în care se află. Atunci de ce se vorbește altfel decât a spus Isus, susținându-se (practic) faptul că părinții, prin activitatea sexuală, vor fi responsabili de diverse vicii / probleme care vor apărea în viața copilului lor?Mulțumesc.
|
Observ iarasi aceeasi tendinta de a aduce Sfanta Scriptura ca argument, justificare pentru anumite actiuni umne libere. Este total gresita acesta rastalmacire.
Pentru pasajul cu orbul din nastere va rog sa facei o exegeza adecvata a texului, contextul (cultura, istoric, religios) in care sunt spuse.
In primul rand era vorba despre preexistenta sufletelor inainte de intrupare si despre reincarnare, idei care circulau si in societatea iudaica.
De asemenea in societatea iudaica, era ideea eronata ca pruncii PLATESC (achita) pacatele parintilor ("parintii au mancat agurida si s-au strabezit dintii copiilor" iezechiel 18).
Hristos Iisus respinge aceste invataturi gresite insa nicidecum nu exclude realitatea ca pruncii sunt VICTIME ale pacatelor parintilor, in sens psiho-somatic, genetic. Adica daca parintii isi subrezesc trupurile (droguri, alcool, HIV etc), cu aceste trupuri imbolnavite procreeaza... Dumnezeu da viata iar omul participa cu persoana sa (psiho-somatic, genetic)... de aceea Sfantul Pavel ne indeamna sa ne pazim: duhul, sufletul-spiritual si trupul.
Doamne ajuta.
P.S. Va rog sa imi scuzati tonul mai aprig. Multumesc.