View Single Post
  #1344  
Vechi 26.10.2012, 12:10:03
andreicosmovici andreicosmovici is offline
Member
 
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Catolic
Mesaje: 91
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
(...) si unirea conjugala care prin diverse alte lucruri implicate urmareste strict placerea si evitare nasterii de prunci.
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am vazut ca se obisnuieste sa se aduca in discutie cazul infertilitatii pentru a justifica sexul cu contraceptie - ei bine, infertilitatea nu este niciodata un diagnostic cert si definitiv (exemple destule) asadar oamenii sunt datori sa incerce.
Ei bine, metoda simpto-termica Rotzer (de la Dr. Joseph Rotzer) spulberă ideea că infertilitatea din cadrul unui (fiecărui) ciclu feminin nu ar fi 100%. Sunt monitor pe metoda simpto-termică, și afirm aici ceva ce poate fi verificat: fiecare femeie, în cadrul fiecărui ciclu, după moartea ovulului, are o perioadă de infertilitate 100%! Punct. Cine dorește detalii, îi stau la dispoziție, pe privat sau aici. Însă cine dorește să continue cu presupuneri, înainte să verifice cele spuse de mine, și preferă să potrivească lucrurile ca să iasă bine într-o anumită direcție, iarăși poate să facă acest lucru.

Eu tocmai problema aceasta am ridicat-o, și încă (încă...) nu am primit răspuns, sentimentul meu fiind că se ocolește acest adevăr, deoarece dislocă niște păreri solidificate. Și anume, este vorba tocmai de existența, prin natură (deci din mâna lui Dumnezeu), a unei perioade de infertilitate 100% în cadrul fiecărui ciclu feminin. Este vorba de o perioadă, în medie, de 10 - 12 zile. Tocmai existența acestei perioade ar trebui să pună din nou în discuție părerile conform cărora scopul actului conjugal este doar acela de a face copii, și nu și acela de a-ți exprima, exclusiv, iubirea intimă, atunci când motive serioase cer amânarea venirii unei noi sarcini. Dacă pot să vorbesc mai direct și mai plastic, referitor la această perioadă de infertilitate, Dumnezeu ne-a jucat o festă: noi venim și susținem sus și tare că unirea conjugală este doar pentru a face copii. Dumnezeu vine și spune: ei nu! Uite că luna asta, sau lunile care urmează, împreunarea voastră se va nimeri peste perioada pe care Eu, Dumnezeu, v-am dăruit-o ca să vă și bucurați unul de celălalt, în mod gratuit, fără să urmeze neapărat o sarcină.

Mai este o chestiune pe care, cu tot respectul, încerc să o înțeleg, dar nu reușesc încă. Este vorba despre împătimirea fătului în perioada sarcinii și a alăptării, dacă părinții au relații conjugale. Am pus deja o astfel de întrebare, și o fină eschivare a închis-o la fel de repede. Am întrebat, și aș aprecia sinceritatea: dintre cei care susțin ideea abstinenței totale în perioada sarcinii și a alăptării, este cineva care practică acest lucru? Care, să spunem, nu au avut relații conjugale deloc, timp de 2 ani (dacă s-a alăptat un an și ceva)? Eu vă spun sincer: am doi copii sănătoși, mulțumesc lui Dumnezeu. Și am avut și relații conjugale în perioada sarcinii, și a alăptării.

Mai este o chestiune, și închei: se spune că pruncul se va împătimi, dacă părinții au relații conjugale în perioada sarcinii. Dar Isus a spus clar, despre orbul din naștere: nici el, nici părinții lui nu sunt de vină pentru starea în care se află. Atunci de ce se vorbește altfel decât a spus Isus, susținându-se (practic) faptul că părinții, prin activitatea sexuală, vor fi responsabili de diverse vicii / probleme care vor apărea în viața copilului lor?

Mulțumesc.
Reply With Quote