Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
A fost o simpla observatie , caci nu-i bine sa te juri pe Dumnezeu ! De vrei ti cont de atentionarea mea , de nu , nu ! Este echivalebtul hulei impotriva lui Dumnezeu . . .
Doamne ajuta !
|
Va multumesc pentru atentionare. Era un aspect despre care eu nu stiam nimic.
Citat:
În prealabil postat de vsovivivi
1. Cum poți să explici că răsăritul (și apusul) se vede simultan de la orice înălțime?
Dacă pământul ar fi sferic, ar exista diferențe de răsărit și apus din pricina altitudinii, de tot mai sus ai vedea soarele răsărind tot mai repede.
|
NU se vede simultan de la orice inaltime! Exista o diferenta, insa extrem de mica, insesizabila. Tu vrei sa spui ca o altitudine de ~8800 metri o consideri "inaltime", raportat la diamentrul pamantului??
Citat:
În prealabil postat de vsovivivi
iar dacă pământul s-ar interpune între soare și lună la eclipsa de lună, atunci partea luminată a lunii ar trebui să aibă vizibilă scăderea intensității luminoase, scăderea luminanței pe timpul eclipsei căci o suprafață tot mai mică a soarelui o luminează, dar noi vedem aceiași strălucire a lunii pe porțiunea luminată în timpul eclipsei de lună.
|
Fac pariu ca ai fost corigent la fizica si ai ramas cu sechele de atunci, la care se mai adauga si o ura impotriva oamenilor de stiinta. Reproduce eclipsa de luna la scara mai mica si ai sa vezi cu ochii tai ca ce ai afirmat e fals! Daca tot nu recunosti, refac eu experimentul, il filmez si postez aici sa vada toata lumea cate ineptii poti scrie! Ai grija ca nu te las asa. Ai spus o minciuna grosolana si iti voi demonstra ca te inseli.
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Explicația este aceeași pentru chestiunea vaporului care dispare sub linia orizontului: este o vorba de perspectivă, de unghiuri. Pe măsură ce se îndepărtează, obiectele nu se mai văd datorită reliefului accidentat sau a valurilor cînd vorbim despre vapoare.
|
Bun. Dar tot nu mi-ai raspuns la o intrebare mai veche: daca e adevarat ce spui atunci de ce Vf. Everest nu se vede de pe varful Elbrus de exemplu?? Deci teapa inca o data. Pamantul NU e plat