Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Da, dar vezi, tu ai rupt acea sintagmă ("Nu au avut deloc cugetare trupească") de restul textului unde se explică " s-au împreunat nu din poftă trupească", ci din ascultare față de Dumnezeu.
Ai făcut textul bucăți. 
|
Frate consideri ca am scris "pe langa subiect"?
Dimpotriva completarile tale sustin asertinea mea care arata ca cei doi soti s-au impreunat dupa voia lui Dumnezeu, in ascultare de Dumnezeu in Taina Sfintei Casatorii, avand ca scop mantuirea, rodul firesc fiind prunca... si nicidecum nu s-au impreunat cautand exclusiv placerea trupeasca, adica "cugentand trupeste".
Firescul impreunarii sexuale nu exclude, dimpotriva include manifestarile specifie ale eros-ului. Caci dragostea sotilor trebuie sa se manifeste... trebuie impartasita, caci nu suntem niste roboti... iar "viata" este o "taina" in care omul conlucreaza cu Dumnezeu, cu harul Duhului Sfant in procrere...
Daca activitatea sexuala se face "mecanic" fara tandrete, fara eros... cu ce difera de zamislirea la eprubeta? (fecundarea in vitro) Sunt cumva toti sfinti acei copi concepti la eprubeta, caci s-ai zamislit fara placere senzoriala sexuala speficica? Nicidecum, dimpotriva, personal eu nu am auzit de vre-un sfant conceput (zamislit) in vitro... nu zic ca nu poate fi, dar eu nu am auzit... totuci consider aceasta zamislire ca fiind nefireasca.
Doamne ajuta.