View Single Post
Vechi 22.10.2012, 22:29:07
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Eugen nu m-a 'lamurit'. Am spu doar ca problema mentinerii unei forme pnevmatizate de unire trupeasca este pana la urma secundara
Fiecare si-a spus parerea si deocamdata eu nu mai am ceva nou de zis despre asta.

Nu vor exista Tainele in forma actuala, bineinteles, ci rezultatele lor. De ex cineva vindecat 'in suflet si trup' de taina maslului va fi cu atat mai mult vindecat la inviere.

Hristos nu a spus multe despre cununie. Insa El a participat la nunta din Cana unde a schimbat apa in vin. Ca sa arate cum o legatura omeneasca se schimba daca este trainta impreuna cu El.

In ceea ce priveste cununia multipla, cred ca mai degraba va ramane cea care a fost cel mai profund traita in Hristos.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai ia la analizat cele 7 taine si sa ne spui si noua care crezi ca isi vor mai gasi locul in imparatia vesnica.
Faptul ca este "Taina" nu ii confera automat vesnicie, dupa cum speculeaza autorul.

Sigur ca exista o solutie la problema casatoriei multiple, ultima casatorie ar putea fi cea valabila, celelalte "uniri in fiinta si trup" fiind desfacute de moarte sau desfranare - motivele legitime ale divortului (nu e o taina asa vesnica, si indisolubila pana la urma nu?).

Insa Hristos nu da acest raspuns, nu spune "ultima casatorie e cea valabila in vesnicie" (ar fi fost atat de simplu, nu?) ci ca "nu se vor mai casatori" + paralela cu ingerii (care n-au fost niciodata casatoriti).

Uite ca in cazul mortii, sotul/sotia supravietuitor se poate recasatori, prima casatorie fiind desfiintata, de un act atat de "banal" ca moartea.

Eu cred ca ai inteles greist, desi am subliniat - legaturile afective dintre cei mantuiti vor depasi cu mult pe cele de natura poate mai degraba subiectiva, lucrate de cei mai multi dintre noi, aici pe pamant.

Si mentiune, jumatate din discutia pana acum se refera tocmai la aspectul "fizic" al relatiilor dintre cei casatori in acesta viata.
Ma bucur ca macar la acest capitol Eugen te-a lamurit (cumva) desi cand am spus acelasi lucru, ti se parea ne-credibil.