
22.10.2012, 22:02:04
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
|
|
Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Eu am pus o întrebare la un moment dat, Dl. Dragomir mi-a raspuns. Fiind ceva important legat de topic, reiau discuția. Eu am întrebat așa: de ce a pus Dumnezeu, în cadrul unui ciclu feminin, o perioadă de fertilitate și una de infertilitate? Ipoteza mea este că a permis acest lucru tocmai pentru ca soții să poată trăi unirea conjugală în perioada infertilă, chiar și atunci când, după discernământ autentic, își dau seama că nu pot avea chiar atunci un copil. Altfel, dacă s-ar aștepta doar momentele când soții pot avea copil, punând la mijloc și perioadele oprite de biserică, se poate ajunge la momente foarte rare de unire conjugală. Ceea ce poate pune sub semnul întrebării rostul însuși al căsătoriei, în punctul în care se vorbește de "remedierea concupiscenței". Oricum, fără să vorbim de frecvență - ca să nu intrăm prea adânc în subiect, deși nu consider că este ofensator -, soții cred că sunt în general de acord că o frecvență mai rară poate să creeze tensiuni în cuplu, pe când o frecvență mai deasă poate să unească mai mult pe cei doi. Evident, există tot felul de alte condiții complementare,atât pentru un caz, cât și pentru celălalt. Și evident, per se, actul sexual nu este cel care ține un cuplu, în final. Plecăm de la aceste ipoteze.
|
Ciudat este ca dl. M.D. care este catolic, a recunoscut ca acea perioada nu este in vederea practicarii "sexului infertil" cum invata biserica din care dumnealui face parte, ci este pregatira organismului femeii pentru o noua sarcina.
Ceea ce face metodele contraceptive propuse de biserica Romano-Catolica cam in acelasi plan de virtute cu masturbarea de exemplu.
|