View Single Post
Vechi 22.10.2012, 21:38:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
"Ca Taină însă, în sens creștin, ea trebuie să-și tragă puterea din Jertfa lui Hristos, ca toate celelalte Taine, întrucât primește putere prin sfințirea pe care o dă Biserica în numele lui Hristos, prin Duhul Sfânt. Numind Căsătoria ,,Taină”, Sfântul Apostol Pavel afirmă că aceasta își are locul în Împărăția cea Veșnică. Bărbatul devine o singură ființă, un singur trup cu femeia sa, în același fel în care Fiul lui Dumnezeu a încetat de a mai fi numai El-Însuși, adică Dumnezeu, pentru a deveni și om, pentru ca adunarea poporului Său (Biserica) să poată deveni Trupul Său.
Pai ia la analizat cele 7 taine si sa ne spui si noua care crezi ca isi vor mai gasi locul in imparatia vesnica.
Faptul ca este "Taina" nu ii confera automat vesnicie, dupa cum speculeaza autorul.

Sigur ca exista o solutie la problema casatoriei multiple, ultima casatorie ar putea fi cea valabila, celelalte "uniri in fiinta si trup" fiind desfacute de moarte sau desfranare - motivele legitime ale divortului (nu e o taina asa vesnica, si indisolubila pana la urma nu?).

Insa Hristos nu da acest raspuns, nu spune "ultima casatorie e cea valabila in vesnicie" (ar fi fost atat de simplu, nu?) ci ca "nu se vor mai casatori" + paralela cu ingerii (care n-au fost niciodata casatoriti).

Citat:
Daca ceva este intru Imparatie, nu poate fi desfiintat automat odata cu moartea.
Uite ca in cazul mortii, sotul/sotia supravietuitor se poate recasatori, prima casatorie fiind desfiintata, de un act atat de "banal" ca moartea.

Citat:
Asta nu are nmic cu vreo 'neputinta afectiva' a mea sau a altora sau cu 'wishful thinking' de care zice Alin (care, aici, nu prea a aratat empatia de care zice; lucru care m-a intristat). Caci a fi impreuna in mod special cu cineva (lasand la o parte aspectul 'fizic' al trupurilor inviate, un aspect secundar, probabil, pana la urma) nu inseamna de loc ca nu va fi impreuna, ca membri ai trupului lui Hristos, si cu toti ceilalti.
Eu cred ca ai inteles greist, desi am subliniat - legaturile afective dintre cei mantuiti vor depasi cu mult pe cele de natura poate mai degraba subiectiva, lucrate de cei mai multi dintre noi, aici pe pamant.

Si mentiune, jumatate din discutia pana acum se refera tocmai la aspectul "fizic" al relatiilor dintre cei casatori in acesta viata.
Ma bucur ca macar la acest capitol Eugen te-a lamurit (cumva) desi cand am spus acelasi lucru, ti se parea ne-credibil.
Reply With Quote