Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Vezi Alin, precum spuneam: si tu, ca si bossul, ai impresia puerila ca te pricepi sa pui diagnostice...
Of, omule, cum de eu inca ma tem foarte tare sa fac asta, dupa 20 ani de neintrerupta munca si formare in diagnosticul psi?...
|
Intotdeauna am admirat obiectivitatea lui Alin si felul in care vede detasat unele lucruri si raspunsurile de cele mai multe ori transante pe care le da. Cred ca ar fi fost un bun duhovnic, dupa parerea mea.
Insa nu pot sa nu-i dau perfecta dreptate si lui Cezar. La noi in tara mai ales sunt total desconsiderati toti profesionistii si toata lumea se pricepe la orice. Si eu ma confrunt cu aceeasi problema : cu cat studiezi mai aprofundat, cu atat esti mai departe de un diagnostic real si precis si exact. "Cata luciditate, atata suferinta. (Ex : "circulatia proasta", " insuficienta cardiaca sau hepatica" e ca si cum ai zice "bad mojo" - astea nu sunt diagnostice, astea sunt doar simptome sau cel mult sindroame). Si mie imi sare mustarul (poate fiindca suntem si aceeasi zodie) cand cineva, chiar bine intentionat, chiar apropiat, chiar mama, chiar duhovnicul, inceraca sa ma "invete" cum sa imi fac meseria, cum sa pun un diagnostic sau cum sa tratez o problema. Insa in profesiile noastre (medicina, psihologie) cum de altfel sunt sigura ca e valabil si intr-a lui Alin, nu poate exista vindecare fara un diagnostic cat mai precis si exact ("o fi placa de baza? hai s-o schimbam, daca nu merge inseamna ca e altceva"). Oricat ar fi de greu, trebuie sa ajungem acolo.
It's a must. Altfel suntem pe langa. Ati vazut ce patim cand se strica calculatorul sau masina.... daramite cand e vorba de mintea si de trupul nostru!
(am uitat sa precizez ; fosta mea profesie de care m-am lasat; de ce oare -poate pentru ca sunt un las; dar se pare ca nu vrea sa ma lase e ape mine, cata vreme inca mi se mai cere sa pun diagnostice, si inca si mai si, asa pe nevazute...dar macar acum am o scuza )
Poate ar fi bine sa vedem ceea ce ne leaga nu ceea ce ne dezbina. Pana la urma cu totii vrem acelasi lucru : sa facem bine.