Citat:
În prealabil postat de Fani71
Suna convingator ceea ce scrii. O sa mai cuget si citesc.
|
E suficient sa cugeti asupra acestor cuvinte: "ci vor vietui precum ingerii din ceruri".
Nu e mult, nu e greu, nu e complicat.
Citat:
Deci placerea care este de fapt o bucurie probabil ca va fi transfigurata intr-o bucurie de nedescris, o bucurie a comuniunii, pe care nu o puetm decat intrezari acum. Dar o putem intrezari, mi se pare mie just sa spunem, si in bucuria intalnirii trupesti dintre doi sot care se iubesc.
|
Nu esti nici macar pe aproape.
Citat:
Caci daca un lucru poate fi pe lumea asta (o parte din) imaginea unirii dintre Dumnezeu si om, acel lucru nu poate disparea cu totul nici dupa Inviere. Tot asa cum un lucru care ne foloseste ca mijloc al comuniunii directe dintre Hristos si noi, mancatul (prin euharistie), nu cred ca poate disparea in lumea inviata.
|
Se spune clar ca institutia casatoriei va disparea.
Ce sugerezi, sexul in grup?
Citat:
Caci, care este alternativa? Viata noastra trupeasca este doar o iluzie pana la urma, umbre pe zicul pesterii din parabola lui Platon?
Mi se pare ca este o influenta de tip platonic in a spune ca toate cele trupesti pana la urma vor disparea cu totul. Nu zic ca Platon nu a fost mare si nu a avut intuitii extraodrinare, dar gandirea lui nu corespunde in totalitate cu crestinismul. De aceea mi se pare mai corect sa vorbim de continuitate a firii trupesti actuale cu firea trupului inviat.
|
Inca o data, subiect de meditatie: "
ci vor vietui precum ingerii din ceruri".