View Single Post
Vechi 18.10.2012, 17:55:13
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Da, putem face mult pentru frații noștri din Occident, cărora le datorăm atâtea ! Putem să participăm la opera de reevanghelizare despre care vorbește Biserica mai ales în acest an al credinței.
Mulți preoți din Arhidieceza de București, dar mai ales din Dieceza de Iași, unde există un excedent, au luat calea Apusului, unde slujesc în stagii mai scurte ori mai lungi pentru parohiile de acolo, mai sărace în preoți. Desigur, în comparație cu colegi de-ai lor din Polonia sau din Africa, ei sunt puțini.
La rândul nostru, putem învăța mult de la modul occidental de organizare a vieții parohiale. De exemplu, ceea ce la noi fac măicuțe precum cele din Surorile Carității, la ei fac simpli laici, structurați în asociații precum "Secours catholique". La urma urmei, nu este necesar să fii călugăr ca să iei ad litteram îndemnul evanghelic de a invita săraci duminica la masă în familie. Spre rușinea mea, nu am făcut-o nici măcar odată. Pomană am dat, dar pomanagiul să stea la distanță, ca să nu-mi vulnereze narinele mele cu pestilența lui ! Nu așa făcea Domnul meu, nu așa ! El se apropia de toți buboșii și leproșii !
Remarcabila postare, iar partea pe care am subliniat-o in bold, as vrea sa cred ca este unul din motivele care te-au facut sa iei decizia de prospectare a terenului francez =- se stie ca in Franta ateismul este in floare, deci au nevoie si ei acum de o mana de ajutor competenta, si mai ales potenta - in ale credintei fireste - pentru ca nici "filiera franceza" a Domnului Hristos sa nu se piarda. Inca o data, mult succes, draga Mihnea. Poate de asta a vrut Domnul sa treci la greco-catolici (esti agent dublu, haha :)), pentru ca avea nevoie de tine acolo, in felul acesta. Inca o data mult SUCCES, dar si BAFTA ! [fac o paranteza sa spun ca in facultate, cand plecam la examen ne uram una aleia (fetele cu care stateam in camera, la camin) sa avem fie bafta, fie succes la examen. Ziceam ca succesul e pentru cine invata, deci pentru cei merituosi, iar bafta pentru cine nu prea invata, dar tot spera sa ia examenul - deh, ale vietii valuri, nu se stie niciodata cand ai nevoie fie de una, fie de alta - dar mai bine de-amandoua, nu-i asa? :))
Reply With Quote