Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Pentru amatorii masochisti de migrene, postarile lui Vvvv. sunt o sursa excelenta de placere, probabil.
Ideea e simpla: biblia e o carte. Cartile nu sunt vii, spre deosebire de duhovnici si sfinti. Nu te ajuta in mantuire, orice ar contine, decat daca sunt "animate", "dinamizate " de har, pe care il gasesti in si prin Taine, deci in ritualurile din biserica. Stiintific, chiar nu gasesti nimic bun, adica la zi, in biblie. Stiu ca e genul de afirmatie care ar face sa se inclesteze multi pumni cu propietari mult prea piosi si limitati, dar asa stau lucrurile. La fel stau lucrirle, STIINTIFIC, si cu patristica. Daca si Vasile cel Mare, dupa cum s-a aratat pe alt topic, spunea tampenia, pe care o voia ca figura de stil, ca unele pasari nu se inmultesc pe calea fireasca a fecundarii...(Cel mai evoluat vertebrat partenogentic tine de cateva specii de soparle...NU pasari saiu mamifere).
Asa ca nu ma intereseaza sa cred in mituri onirice. Aici includ si Pamantul plat, si creearea luminii inaintea Soarelui si stelelor, si alte fantezii tribale... Florin-Ionut, sa traiesti filocalic e scopul...si e cu totul altceva decat sa iti pocnesti inteligenta/bunul-simt/cultura cu bata obscurantismului/misticismului, cu sete. Intreaba-l pe colegul Eugen. El stie multe, mult mai multe decat mine, si a inteles si trait ce e cu adevarat de inteles si trait din patristica/filocalie.
|
Adică din moment ce șopîrlele e cele mai evoluate și stelele e tot niște sori care au apărut înaintea pământului fiindcă așa a zis ăia nemisticii și neobscurii pe care i-ai luat drept buni deși au murit în păcatele și minciunile lor, înseamnă că biblia te mântuie daca ai Har căci ea e moartă și conține minciuni și fantezii și adevăruri perimate și depășite care nu mai au valoare căci au fost scrise de oameni fără Har după mintea lor în conformitate cu știința vremiilor de atunci.
Păi la o astfel de logică lacomă ce să mai zic? Nu eu te oblig să crezi ci te va obliga Adevărul când Cuvântul se va adeveri în ziua Lui de slavă... și atunci vei vedea cum nici o literă sau virgulă sau punct din scripturi nu va trece până nu se vor împlini toate. Nu va avea sens să te mai miri ci atunci te vei tângui amarnic pentru că n-ai crezut deși ți-am explicat științific. Iar tu în loc să te bucuri ai căzut în întortocherile și încurcăturile satanei și dând vina pe mine ai zis că migrena se datorează textelor mele.
S-avem pardon! Păi eu sunt vinovat că nu pricepi nici scriptura și nici știința?
Nu te întrista și nu te neliniști, căci știința cea adevărată vine abea atunci când ești în căutarea smereniei și umilinței tainice și a ascultării cu oricechip, căci dragostea fără ascultare de poruncă e o dragoste de sine, dragostea cea deșartă care având doar inițiativă proprie se laudă cu faptele și cu notele și cu premiile și cu medaliile obținute pe nedrept la întrecerile întietăților viclene.
Deci e clar: Nu vrei să crezi că pământul e semisferic și că luna și soarele abea la eclipsa de soare formează o sferă perfectă iar fața soarelui și a lunii pe care o vedem noi este fața lor de la zenit căci oriunde s-ar afla luna și soarele între apus și răsărit noi vedem fața lor de la zenit de parcă s-ar întoarce spre noi ca ochii Geocondei.
Încearcă să nu vrei să emigrezi și ai să scapi de migrene.