Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Nu comentez forfecările arbitrare din Tradiție ale lui Larchet, e un subiect prea vast pentru un forum de tip "supermarket".
Observația mea avea ca scop o simplă diversiune umoristică care să prevină noi certuri nesfârșite pe seama pielii ursului din pădure.
Despre înviere nu trebuie să săpăm prea mult prin autori bisericești sau semi (cum este Tertulian), e deajuns să știm că în textul original al Simbolului de credință niceo-constantinopolitan nu se spune "învierea morților" cum a fost tradus mai recent, ci "învierea cărnii" pentru a face diferența specifică de o anumită nuanță anastatică susținută de o grupare eretică de inspirație neoplatoniceană.
|
Chiar ma intrebam de ce iti pierzi timpul pe un asemena forum "de tip supermarchet". Nu cred ca e de tine. Exista si forumuri de specialitate, doar cu profesionisti, in care iti poti etala cunostintele celor cu aceeasi pregatire ca si tine. Acolo, da satisfactie, nu aici!
Aici e ca si cand un tanar, absolvent de facultate isi masoara puterile cu cei, care abia intra la liceu sau chiar in scoala primara.
Din felul in care scrii, imi pari chiar plictisit. Parerea mea. Iertare daca te-am suparat cu ceva.