Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Atat am inteles,deoarece nu ati dezvoltat ideea prea mult si oricum mergeti pe principiul ca daca locuiesc in Occident am o filozofie si niste principii de viata alterate,ca majoritatea celor de aici....
|
Aveti perfecta dreptate, merg pe acel principiu mai ales pentru ca mai apoi ati confirmat prin aceasta "perla":
"Insa in toata aceasta poveste exista si o parte buna in sensul ca unii saraci pot fi salvati de la muritul de foame la propriu,si prin casatorie(cunosc cazuri de tinere thailandeze sarace casatorite cu americani batranei instariti,astfel ele si familia saraca din Thailanda,sunt cu totii salvati,momentan de partea pragmatica a vietii)."
Oare vreti sa spuneti ca e mai ortodox(indicat) sa se casatoreasca pentru a nu muri de foame decat sa munceasca sau sa sufere? Catolic nu e, Cataline.
Citat:
În prealabil postat de Yasmina
...barbatii batrani isi cumpara cu bani dreptul la dragoste trupeasca,casatorindu-se cu june care-i stimuleaza trupeste si nu cu batrane de varsta lor,cum ar fi firesc...
Insa eu am comentat ca nu sunt in asentimentul unei asemenea uniuni,deoarece nu am complexe legate de copilarie si nu-mi doresc sa am langa mine o figura paternala!!!
Dar toti suntem diferiti...
|
Fiecare raspundem pentru faptele noastre, iar daca acestea afecteaza si pe altii, vom da socoteala suplimentar.
Spui ca nu-ti doresti langa tine(probabil ca sot, ma gandesc) o figura paternala, pentru ca te pui pe tine in topul preferintelor, nu pe copiii tai; te gandesti ce-ti place tie, nu la ce e mai bun pentru copiii tai, iar acest punct de vedere evidentiaza ca tu nu ai ceva de oferit pentru ca astepti sa primesti, sa fi dezmierdata si rasfatata de sotul tau, ca de aceea vrei sa fie tanar; la fel gandesc si unii dintre barbati care vor sa discute, sa stea de vorba cu sotiile lor despre vecini sau teme politice actuale, sa afle ultima barfa, dar si zilele "favorabile"(infertile) si multe alte nimicuri importante ale vietii "conjugale".
Nu e deloc firesc ca femeia si barbatul sa aiba varste apropiate, chiar daca asa se practica astazi. Am mai spus pe acest topic ca barbatul are un "mesaj" ereditar tot mai bogat(complet) cu cat e mai in varsta, pe cand femeia e cu atat mai capabila sa intrupeze acel mesaj fara prihana cu cat e mai tanara(nepatata). Ce alt sens are casatoria?
Citat:
În prealabil postat de Zaharia_2009;
Confundati problema dintre Fecioara Maria si dreptul Iosiv .
Am vazut ca s-a mai facut aceasta afirmatie dar va aruncati singuri intr-o capcana usurica .
Relatia , raporturile Preacuratei cu Iosif este cu totul si cu totul altceva !
Cum puteti lua acest exemplu in discutie ?
Pt. aceasta indrasneala ar trebui macar sa va taiati unghiile prin carne o data , in semn de resemnare, de parere de rau sau orice alta penitenta serioasa !
Sau , in sfirsit , poate nu inteleg eu ce voiti sa spuneti !
|
Cred ca intelegi bine, Zaharia, dar e o capcana usurica si poti iesi usor din ea fara sa-ti tai unghiile in carne.
Relatia si raporturile Preacuratei cu Iosif au fost dinainte analizate si aprobate de sfatul batranilor lui Israel nu asa cum s-au desfasurat in realitate, ci asa cum erau in obiceiul poporului; au fost binecuvantate de Dumnezeu si respectate de primii parinti crestini.
Din orice punct devedere privesti(chiar si ortodox) au fost ideale; exceptie face "vederea" d-lui Hefner.