View Single Post
Vechi 14.10.2012, 01:27:17
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am spus asta pentru ca desi scriam pe tema asta tu tot spuneai ca nu da nimeni niciun argument si ca cele evolutioniste sunt evidente, desi nu era niciun mesaj despre asta.
In legatura cu invatatul, am si spus asta. Eu m-am adresat in general lui Eugen, nu tie.
In rest sunt de acord doar cu faptul ca cine sustine ceva gresit se poate schimba in viitor, altfel ar fi vorba doar de acelasi pietism, nu conteaza ce credinta ai, important e umanismul.
Ceea ce tu nu poti vedea e ca cei ce sustineau evolutionismul cautau sa impuna acea conceptie, nu doar sa o afirme. Si tu spui ca de ce am raspuns si nu am acceptat acea conceptie, nu o sa fac asa ceva.
Nu imi plac oamenii care vor sa impuna cu orice pret. Pe de alta parte, am vazut ca unii tind sa insiste cand ceva le place, le convine. Sta in psihologia comuna a omului aceasta tendinta. Care nu e deloc cea mai buna, insa e fireasca. Uneori apar si accente patimase. Dar toate trebuie sa aiba o limita!
Din pacate, asa cum a reiesit din discutii, pentru tine oricine nu combate evolutionismul e dintr-o tabara adversa, de dusmani care se cer balacariti, desconsiderati si desconspirati ca "lupi in blana de oaie", cum zice asociatul tau in denigrari si tulburari.
Desi eu nu am aparat vreo pozitie anume (ci doar am amendat unele naivitati si exagerari, atat cat mi s-a parut ca existau), m-ai incadrat la sustinatorii evolutionismului (precum mai inainte eram ecumenist).
Treaba ta ca imparti oamenii in prieteni (numesc aici pe cei care sustin ca si tine lupta de clasa, tovarasi, impotriva ticalosilor de evolutionisti) si dusmani (evolutionistii si ecumenistii). Ce simpla e lumea pentru tine!

Eu nu vreau sa combat evolutionismul. Nici sa il sustin. Prefer sa il cercetez, in timpul liber (adica foarte rar). Recunosc ca nu prea ma intereseaza, tocmai pentru ca e politizat si mutilat de discutii cu miza teologica de mana a doua.
Dar pentru tine asta inseamna deja tradare. Fireste, cata vreme traiesti dupa axele conflictualitatii permanente si duci dorul subculturilor partizane.

Iata eu refuz sa fac asta. Nu am facut niciodata parte dintr-o secta sau grupare care militeaza pentru nu stiu ce. Nici membru de partid nu am fost, pe vremuri, desi eram liderul anilor mei de studiu si obiceiul era ca liderii sa fie musai introdusi in Partid. Uite ca nu au reusit sa ma faca de-al lor, multumesc lui Dumnezeu! Nu am spirit de turma, oricat ar fi de mica.
In concluzie, n-ai decat sa te certi cu cine vrei mai departe.
Eu am investit destul timp si suficienta energie deja. De-o fi fost vreun folos, Domnul stie!