Citat:
Īn prealabil postat de catalin2
Cezar, cunosc balada asta a ecumenistului iubitor si superior, plin de dragoste si intelegere. Toleranta si iubire o au doar pentru cei ce le impartasesc viziunea umanista, pietista despre ortodoxie, restul nu. MariS o spunea chiar pe fata, ca nu-i iubeste pe neecumenisti deocamdata. Tu incerci, dar vezi ca sufletul tau tot la cine iti este apropiat in conceptii trage, nu conteaza ca este catolic, penticostal, acestia iti sunt frati, pe cand un ortodox traditionalist e mai indepartat. Nu cu mult timp in urma il tot numeai frate pe un penticostal. Nu poti intelege de ce nu accepta unii toate invataturile din toate cultele, sau de ce e asa important. Abia acum ai inceput sa citesti vietile sfintilor, poate asa vei afla.
Eu nu vreau sa iti impun conceptiile care nu sunt ecumeniste, pentru ca stiu ca nu poti schimba pe cineva asa, dar cei ce au conceptii ecumeniste incearca sa si le si impuna. Desi ti-am scris si pe acel topic, tu nu vrei sa vezi ca Eugen spunea ca cel ce nu crede in ecumenismul teist e incuiat, e impotriva adevarului si altele. Tu spui invers, pentru ca vezi doar ce iti convine, si de obicei e chiar invers.
Eu nu impartasesc aceleasi conceptii ca si tine si nici nu doresc sa le impartasesc, consider ca sunt gresite si tin mai mult de protestantism. Chiar tu evidentiezi ca suntem in tabere opuse, tu esti in aceeasi tabara cu userul catolic agresiv pentru ca aveti aceleasi conceptii ecumeniste. Chiar am observat ca mai mult ai sarit in apararea sa, ai intervenit doar cand i-am raspuns si eu pe masura. Acel user se comporta agresiv de cand am intrat pe forum, asta si spuneam, ca agresivitatea unor eterodocsi e incurajata de ortodocsii de pe forum care au si ei conceptii ecumeniste. Un ecumenist mai infocat nu poate suporta ca se scrie ceva despre un alt cult in mod negativ, lui i se pare ca esti intolerant, va cauta sa il apere pe un eterodox si invatatura ecumenista.
Asta spuneam, ca sunt doua tabere pe forum, nu are cum sa fie intelegere. Majoritatea celor cu conceptii ecumeniste sunt linistiti, cu unele persoane si vorbesc pe mesaje, dar sunt cativa care sunt mai agresvi, vor sa impuna ei conceptia lor. Si tu m-ai mai atacat inainte fara sa iti adresez vreun mesaj anormal, nici acum nu am spus ceva deosebit la adresa ta, tu ai inceput. Eu cred ca e o greseala ca am intrat pe forumul acesta, e cel mai agresiv forum dintre cele pe care am intrat sau le-am vazut si e o atmosfera negativa. Desigur, doar pentru cei ce scriu la subiecte, altel nu se leaga nimeni de tine.
|
Esti inchis in balada, asta tot incerc sa iti spun. Ce-ar fi sa lasi balada si sa asculti pur si simplu ce anume iti spune interlocutorul?
Catalin, incapatanarea este o insusire a vointei. Insa una dezadaptativa, negativa. Asta nu pricep copiii speriati, din pacate.
Balada pe care ai auzit-o, pesemne de prea multe ori, o fi avind puncte comune cu ce iti cant eu, insa exista si diferente notabile. In definitiv, toata muzica e cu 7 note muzicale, iar multe partituri sunt in do major, insa cred ca esti de acord ca melodiile nu sunt identice...
Din cate inteleg eu, asa cum imi pot face o oarecare imagine, procesezi puternic amorsat de un set, un montaj, o lentila care ti se activeaza prompt atunci cand receptezi un stimul anume
si din clipa cand ti se activeaza experienta din memorie le vezi pe toate prin acea experienta, iar nu asa cum sunt mesajele de fapt. Or, asta e uneori urma unei experiente traumatizante sau pur si simplu o aparare, eficienta pe termen scurt insa daunatoare cu vremea, alterind perceptia realitatii si relatiile...
"Cine s-a fript, sufla si-n iaurt", zice poporul. Si sper ca sesizezi ironia si avertismentul, ca doar nu e normal sa sufle omul in iaurt. Cel ce sufla in iaurt
a ramas prizonier/ostatic unei situatii care nu mai exista in fapt, insa e prezenta subiectiv, fiind activa in memorie, intervenind puternic in perceperea (distorsionanta a) situatiilor de viata.
Si e suparator pentru mine sa fiu confundat de catre tine, constant, cu altii. Ti-am tot atras atentia in sensul asta. Imi tot tragi o masca straina de mine pe chipul meu. Ce-ar fi sa-mi dai jos masca pe care mi-ai lipit-o cu supergluul interpretarilor pe chip? Ma deranjeaza, imi stalceste barba si ma ustura ochii de la vaporii supergluuului...
Pui mereu eticheta de ecumenist si inventezi intentii pe care nu le am. Nu stiu cum te inseli singur, nu stiu ce te anima sa faci asta in ciuda observatiilor repetate, insa stiu clar ca imi displace si te-am rugat sa incetezi. Dar nu poti. Nici nu dai semne ca vrei.
Oare ai un teatru intreg de masti imaginare pe care le folosesti pentru a-ti pastra propriul personaj cu care te identifici ca sa faci fata nelinistii si durerii? S-a intamplat ceva cu identitatea ta? Daca da, atunci problema nu se rezolva in nici un caz asa, Catalin.
Pe undeva ma amuza cat de radical si simplist imparti oamenii, situatiile, experientele complexe ale vietii de credinta. Incerci sa cufunzi universul credintei in borcanelul de plastic al catorva scheme caraghioase cu iz bisericesc, insa lipsite de bogatie in duh. Fireste ca multi raman pe dinafara, iar tu bagi borcanelul in buzunar cu satisfactia ca ai mai prins un bondar.
Dar totul e in imaginatie, din pacate.
Stiu si eu de ce faci jocul asta? Sper ca tu stii mai bine.
Oricum mie nu imi place si nu imi foloseste. Probabil nici altora, banuiesc doar...
Voi incerca sa inchei discutia cu tine, intrucat persisti in etichetari si evaluari nerealiste.
Daca te ajuta cu ceva, numeste-ma in continuare ecumenist, evolutionist, botanist si cum iti mai place. Poti sa-mi zici si satanist, ca parca a adus o doamna vorba cam pe-aici... Poti sa ma numesti si african si penticostal si babuin si pastarnac si bocanc si carabus, cum ai nevoie. Nu ma supar.
Doar imi pare rau ca ai acoperit niste oglinzi vii cu carpe de sters praful.