View Single Post
Vechi 13.10.2012, 09:02:16
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Atata ati inteles?

-Eu am facut referire la "by the ocean" pentru ca orientul(rasaritul) are orientare spre spiritualitate, spre lumina(rasaritul soarelui), spre viitor, pe cand apusul se orienteaza spre trecut, materie, trup, bani.

-Vaduv nu se poate referi la tineri de gimnaziu sau liceu, referitor la varste apropiate intre sot si sotie. Sfatul batranilor l-a propus pe vaduvul Iosif ca sot potrivit pentru tanara Fecioara Maria, nu pentru ca era tanar, ci pentru ca era harnic si intelept.

-Diferenta de varsta dintre soti e necesar sa fie mare, mai precis sotia sa fie tanara pentru a se dedica eclusiv spre a naste si creste copii sanatosi, si nu pentru a se "virusa" cu altfel de cunostinte; daca tanara isi pierde timpul pe bancile universitatii, va invata sa discute cu sotul(colegul de grupa) teme de specialitate, uitand cum se face o supa, sau cum se spala trei "Pampersi".

-Arabii, tiganii au traditii destul de puternice in materie de casatorie(ca diferenta de varsta).

-Barbatii aveau nevoie de la bun inceput de psihologi pentru a nu cadea in pacat:
2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, și-au ales dintre ele soții, care pe cine a voit.(Fac6,2)
Atat am inteles,deoarece nu ati dezvoltat ideea prea mult si oricum mergeti pe principiul ca daca locuiesc in Occident am o filozofie si niste principii de viata alterate,ca majoritatea celor de aici.

Tocmai,ca in general barbatii in varsta sunt cautati de fetele care vor sa parvina social si care sunt interesate sa urmeze o casatorie din interes material;in acest fel barbatii batrani isi cumpara cu bani dreptul la dragoste trupeasca,casatorindu-se cu june care-i stimuleaza trupeste si nu cu batrane de varsta lor,cum ar fi firesc.
Insa in toata aceasta poveste exista si o parte buna in sensul ca unii saraci pot fi salvati de la muritul de foame la propriu,si prin casatorie(cunosc cazuri de tinere thailandeze sarace casatorite cu americani batranei instariti,astfel ele si familia saraca din Thailanda,sunt cu totii salvati,momentan de partea pragmatica a vietii).

Pana la urma nu este treaba mea ce este intre ei,iubire,interes reciproc...ii priveste,eu nu pot sa raspund decat pt faptele mele...
Insa eu am comentat ca nu sunt in asentimentul unei asemenea uniuni,deoarece nu am complexe legate de copilarie si nu-mi doresc sa am langa mine o figura paternala!!!
Dar toti suntem diferiti...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote