Dupa toate cele discutate, NU mai vorbesc eu ci las pe Sf.Ioan Gura de Aur sa vorebasca de la sine... in care SA LUAM AMINTE!!!! Iertati pt tot!!! dar pun aici sa vada toti textul cu cele mai importante ale Sf.Ioan Gura de Aur
<<„Nu vă lipsiți unul de altul decât din bună înțelegere” (I Corinteni 7, 5).
- Ce înseamnă de fapt aceasta?
- Să nu se înfrâneze femeia dacă bărbatul nu vrea, nici bărbatul dacă femeia nu dorește.
- Cum așa?
- Fiindcă mari rele se nasc din înfrânarea aceasta. Căci și adulterele și desfrânările și răsturnarea caselor adesea de aici se fac. Fiindcă dacă având femeile lor, desfrânează, cu mult mai mult dacă îi lipsești de această mângâiere. Și bine a zis: „Să nu vă lipsiți” – numind-o aici lipsire și mai sus datorie – ca să arate tăria stăpânirii [unuia asupra celuilalt]. Căci a se înfrâna fiecare fără să vrea amândoi înseamnă a se lipsi. Iar dacă e de bunăvoie, nu mai este [lipsire]. Că dacă m-ai îndupleca să iei ceva de la mine, nu o numesc lipsire. Iar cel ce ia fără voia mea și fiind eu silit, mă lipsește.
Lucrul acesta îl fac multe femei, lucrând [astfel] un păcat mai mare decât dreptatea, devenind prin aceasta vinovate de desfrâul bărbatului și împrăștiind toate. Însă trebuie să se cinstească mai înainte de toate buna înțelegere [homonoia] fiindcă și aceasta este mai importantă decât toate; iar dacă vrei, să cercetăm acest lucru din fapte.
Fie o femeie și un bărbat, și femeia să se înfrâneze fără să vrea bărbatul. Așadar, cum? Dacă acela din această pricină desfrânează, sau chiar dacă nu desfrânează, însă suferă și se tulbură, și se aprinde, și se luptă, și mii de probleme îi face femeii, care e câștigul postului și al înfrânării, de vreme ce dragostea [agape] e sfâșiată? Nici unul! Căci câte ocări, câte probleme, cât război nu ies sigur de aici?>>
detalii:
http://tainacasatoriei.wordpress.com...gere/#more-498
Si apoi cititi si conferinta scrisa (dupa audio) a bunului parinte CONSTANTIN COMAN care fiind in duhul sf.Parinti mai mult decat mine, vine cu aceeasi problema
http://tainacasatoriei.wordpress.com...-familie-1994/
IERTATI! pt tot!!!