View Single Post
Vechi 12.10.2012, 15:04:37
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Cuviosii ne-au invatat mereu, cu discretie si delicatete, ca abstinenta si postul, in general, sunt lucruri tainice si individualizate, care nu se trambiteaza. Fatarnicii insa ne arata mereu altceva, zapacindu-ne de cap cu regulile lor seci, de ortodoxisti impietriti si perfizi. Sa nu-i credem!
Abstinenta nu se trambiteaza, ea se poarta. Dupa cum gaseste fiecare de cuviinta, dupa cum e sfatul duhovnicesc, dupa cum e voia lui Dumnezeu.
Subscriu pentru acest fragment al mesajului tau, frate Cezar. Pentru restul insa, raman la concluzia ca te lasi prea mult framantat de "gura lumii". Lasandu-ne provocati sub aceasta forma, involuntar ne alaturam lor, chiar daca avem cu totul alte convingeri.
"Iubeste si fa ce vrei!" Orice gand rau, inclusiv asupra dusmanului nostru, spunea cineva pe un alt topic, citand din sfintii parinti, este similar cu a-I da peste mana lui Dumnezeu. Si-apoi de ce n-am ierta, frate Cezare? Oare ei sunt supra-oameni si n-au voie sa fie inselati? Au cumva in intentie gandul nedisimulat de a ne face rau sau de a ne pune in mod intentionat, nervii la incercare? Dar chiar de-ar fi asa, desi ma indoiesc sincer, cum facem noi fata acestei lectii la care suntem supusi? Ce invata ei de la noi, daca noi de la ei suntem incredintati ca nu avem ce invata?
Eu am cerut in cateva randuri sa fim mai retinuti la acest capitol extrem de delicat, considerand ca acest topic nu are in sine nimic (sau aproape nimic) ziditor. As zice dimpotriva... Ca orice subiect legat de sex, aduce polemica si dezbinare si va sfarsi printr-un scandal si dusmanii mai mult sau mai putin fatise. Si nu se merita, frate Cezare. Oricum NU POTI schimba nimic, acolo unde ai vrea tu. Dumnezeu se chinuie demult, si inca mai are de furca!...
Iarta-ma, frate!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote