Citat:
În prealabil postat de AlinB
Explica-mi si mie, cum se impaca doctrina penticostala cu cea adventista?
|
In esenta credintei se impaca (mantuirea). In diferentele neesentiale nu se impaca, dar nu a zis nimeni ca e musai sa se impace. Putem sa acceptam ca, desi cunoasterea noastra pe pamant este limitata, important este ca sa fie indeplinite conditiile pentru mantuire. Nu exista pozitii oficiale de anatemizare de catre penticostali a invataturilor azs, deci se impaca.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Uite de exemplu fosti penticostali care au trecut la adventisti si considera ca ca voi v-ati aflat in ignoranta fata de Sf. Scriptura si venind la adventisti au gasit raspunsurile care voi n-ati fost in stare sa le dati:
Cum explici acest lucru?
|
Oamenii din clip iti dau si raspunsul: "Noi la penticostali ne-am pus temelia, credem ca adevarul (intreg) este la azs deci nu condamnam pe nimeni." Fara anatemizari si fara sa se planga ca "ce rai erau aialalti, mai, si din ce ratacire m-a scos Dumnezeu!..." Deci, se impaca.
Penticostalii se bazeaza intr-adevar mai mult pe traire iar azs pe studiu, desi nu e o regula. Depinde ce cauta fiecare. Oamenii astia voiau sa cunoasca; penticostalii nu le-au oferit studii biblice, deci s-au dus la altii. Ar fi gasit adevarul si la penticostali daca cineva ar fi avut rabdare sa le deschida mintea. Sunt azs care stiu multe, dar nu au experimentat profunzimea trairii cu Dumnezeu, iar atunci cand o gasesc la penticostali, vor sa ramana. Mai este posibil ca Dumnezeu sa se fi folosit de nelamurirea lor cu sabatul pentru a-i aduce la azs, caci la penticostali nu aveau cum sa creasca din cauza bisericii locale (e doar o posibilitate) Conteaza mult si ce face biserica locala. Oricat ar fi cultul de extraordinar, daca misionarul azs si biserica azs din zona sunt mai credinciosi decat penticostalii sau ortodocsii, oamenii vor fi atrasi de ei, pentru ca Il reflecta pe Hristos pe care ei Il cauta. Daca parintele e mai credincios, atunci vor veni multi la ortodoxie. S.a.m.d.