View Single Post
Vechi 10.10.2012, 11:06:06
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Ce scriu eu și ce înțelegi tu.... că mă consider cu aceleași daruri cu apostolii. Sunt în aceeași Biserică cu ei, chivernisită de același Duh Sfânt.
Păi citește și tu ce spune Pavel:

"Darurile sunt felurite, dar același Duh. Și felurite slujiri sunt, dar același Domn. Și lucrările sunt felurite, dar este același Dumnezeu, care lucrează toate în toți. Și fiecăruia se dă arătarea Duhului spre folos. Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței. Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh; Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor. Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește. Căci precum trupul unul este, și are mădulare multe, iar toate mădularele trupului, multe fiind, sunt un trup, așa și Hristos. Pentru că într-un Duh ne-am botezat noi toți, ca să fim un singur trup, fie iudei, fie elini, fie robi, fie liberi, și toți la un Duh ne-am adăpat." ( 1Corinteni 12: 4.13 dar poți să citești și în continuare)

Iar roadele Duhului tot Pavel le enumeră:

"Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege. " (Galateni 5:22,23)

Ți-am dat exemplele astea ca să ieși puțin din prejudecata conform căreia darul Duhului Sfânt se manifestă doar prin show-uri taumaturgice pentru impresionarea oamenilor. Cred că cea mai mare minune este să vezi lucrând în mod natural și spontan în și între oameni cele enumerate în Galateni, nu neapărat demonstrațiile de putere asupra naturii de care înșiși sfinții se foloseau cu multă discreție și iconomie.

Din nou m-ai "onorat" cu o lectură total eronată.
Mai citește încă o dată pasajul : "Nu fără noimă poporul a inventat zicala "pînă la Dumnezeu te jupoaie sfinții", asta pentru că mulți analfabeți cu școală se întrec în a-i imagina ca pe niște securiști ai unui despotism de drept divin, de care dacă nu asculți, te bagă la Sighet sau la Gherla pentru veșnicie."
De unde numai dacă vrei nepărat să vezi fals și să înțelegi strâmb tragi concluzia că eu m-aș referi la lumea cerească și nu la cei care se străduie să falsifice imaginea sfinților în fața oamenilor într-un asemenea hal că încep să semene mai degrabă cu demonii decât cu îngerii.

Cât despre Pidalion, citește cu atenție canonul 51 apostolic și revizuiește-ți din perspectiva lui opiniile tale exprimate pe topicul de față.
Daca eu te-am inteles gresit, atunci iarta-ma.
Dar daca tu ai inteles gresit cele scrise pe acest topic de Sf. Ioan Gura de Aur, pe care l-am citat fara adaugire, lucru indicat de mine cu numele lucrarii din care am copiat raspunsul, atunci tu ce ar trebui sa faci?!?
Cred ca tonul cu care raspunzi este unul nepotrivit si daca persisti, te voi ignora.
Reply With Quote