Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Da, a primit Duhul Sfânt, la fel cum l-ai primit și tu, și eu, și mulți alții, prin mijlocirea Bisericii. N-a primit mai mult ca tine, ca mine sau ca alcineva, ci doar s-a folosit mai mult de darul primit.
|
Adica noi suntem niste mici apostoli? Interesant! Atunci, te rog sa ma programezi si pe mine, ca tare ma dor picioarele de la reumatism si sper ca trecand macar umbra sortului tau peste ele, sa ma vindec... daca tot te consideri cu aceleasi daruri ca si apostolii. Dar proorocii faci, Mihail?
Am fost si eu botezata, dar de atunci, in decursul anilor, Duhul s-a indepartat de mine din cauza pacatelor, din pacate.
Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Noi ortodocșii mai avem pe lângă acelea, pindalione, literatură patristică, horus-uri sinodale, interviuri cu duhovnici etc, o întreagă junglă autoritaristă față de care sărmanul om se simte total dezorientat și incapabil de reacție. Nu fără noimă poporul a inventat zicala "pînă la Dumnezeu te jupoaie sfinții", asta pentru că mulți analfabeți cu școală se întrec în a-i imagina ca pe niște securiști ai unui despotism de drept divin, de care dacă nu asculți, te bagă la Sighet sau la Gherla pentru veșnicie.
|
"Pana la Dumnezeu te jupoaie sfintii" se refera la cu totul altceva, mai degraba la birocratie, nu la lumea cereasca. Pidalionul se gaseste pe net, se poate citi si ne clarifica multe treburi. Tu l-ai citit? Daca nu, iti dau link-ul:
http://ro.scribd.com/doc/2122526/1-P...rtodoxe-Romane
Iar in ceea ce-i priveste pe sfinti, ei atata asteapta sa le ceri ajutorul si in fuga se si prezinta pentru a te ajuta. Tu asa ii stii pe securisti?!?
In rest, daca te-am suparat cu ceva, te rog sa ma ierti.