View Single Post
Vechi 10.10.2012, 00:04:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
E valabil pentru oricine, din orice confesiune ar face parte. Dacă respectivul și-a formulat niște dogme ignorând Scriptura, Scriptura luată în integralitatea sa, inevitabil va deveni vulnerabil la atacurile celorlalți. Decât să-ți construiești astfel de dogme, mai bine spui: "nu știu", ori "Biblia nu spune nimic cu privire la acest aspect".
Orice sectar poate sustine ca perspectiva lui este "integrala" iar a celui care nu e de acord cu ea e .."partiala".

Citat:
E chiar o ipoteză și încă una falsă până dovedești că a fost banat pe un astfel de forum. Se vede că n-ai intrat pe un astfel de forum pentru a vedea la ce se pretează atacatorii noștri fără a fi banați.
Si care ar fi fostul sa-ti dovedesc tie ceva in acest sens?
Nu stiu in ce masura s-au mai schimbat regulile acum, dar de ex. pentru atacat autoritatea dnei White primeai ban cel mai rapid, pentru alte aspecte ale dogmei adventiste, doar daca ii scoti din tipare si nu reusesc sa faca fatza "maestrii" intru dogma adventista de pe forum.

Citat:
Pardon, este confesiunea adventistă din cadrul religiei creștine. Că un adventist poate fi creștin doar cu numele, asta e o altă problemă...
Haha, un adventist ecumenist.
Am vazut-o si pe asta.

Citat:
O înțeleg exact cum am afirmat. Am spus vreodată "așa zice White", ori am dat vreun citat din scrierile ei? Am argumentat cu Scriptura și de cele mai multe ori chiar cu Scriptura în versiune ortodoxă! Ce ai fi vrut mai mult de atât? Să argumentez cu Sfinții Părinți? Uneori am făcut până și asta! Încercați și voi! ... dacă vă dă mâna...
Pai sa mai zici "de la White citire" ar fi chiar ridicol, insa stim ca de acolo vine "perspectiva", ca mai are lipit si un citat din Scriptura pe langa nu o face mai valida nici daca ai apela direct la autoritatea dnei White (sau cu atat mai putin).

Trucul asta merge de obicei la cei care n-au pus mana pe Scripturia si cu niscai stimulente sociale/materiale/orgoliu sunt dispusi sa inghita pe nemestecate povestea in cauza.

Ce poti sa discuti cu un adventist pe marginea Scripturii daca nu te poti intelege cu el nici macar in privinta a ceea ce este somnul de exemplu?

Un exemplu banal dar sunt multe altele prin care ajungi destul de rapid la concluzia ca nu exista un minim de baze comune pentru un dialog teologic.

Last edited by AlinB; 10.10.2012 at 00:09:33.
Reply With Quote