Citat:
În prealabil postat de Doriana
Tu ai spus-o. Nu inteleg insa ce e de ras; sunt fratii tai, ortodocsi; o mare parte din cei 85% declarati. Dar tu ai stiut sa cauti, ei nu. Sa se descurce cum pot, nu?
|
Am mai discutat asta.
Le pui un diagnostic in conformitate cu scuza care ti-ai gasit-o tie pentru ignoranta si platitudinea cu care tu insuti ai tratat ortodoxia.
Citat:
Din nou, tu ai spus-o. Nu e vorba ca nu poti intelege. Esti mai inteligent ca mine, dar nu esti atent la ce se scrie, caci te grabesti sa arati ca ai contraraspuns (slaba si inutila mangaiere a vanitatii). Iar mie nu imi place (de obicei) sa umplu paginile cu ídei fara continut. Asa ca iti voi mai raspunde doar cand vei scrie ceva mai serios, nu numai dueluri verbale. Caci stiu ca poti mai mult...
|
Daca nu pricepi ceva, poti cere detalii, dar cred ca e mai usor sa spui ca celalalt a scris un nonsens decat sa spui ca n-ai priceput ce a vrut sa zica.
Acum, revenind, penticostalismul si adventismul de ziua a saptea au intr-adevar ceva in comun.
Fiecare a venit cu cate un element inedit (pretinsa vorbirea in limbi respectiv pretinsi profeti) menit sa arate membrilor (inclusiv celor potential) ca sunt o grupare crestina autentica, in care exista o lucrare (chipurile) autentica a lui Dumnezeu.
Insa cred ca pana si o persoana confuza ca tine isi da sama ca "autenticitatile" din cele doua grupari se bat cap in cap si onest vorbind nici un membru al unei grupari nu le va recunoaste pe cele ale celuilalt.
Desigur, cineva ca tine va refuza sa constientizeze evidentul conflict incercand sa diminueze importanta diferentelor sau sa ignore sursa lor, ex. ceea ce la adventisti este revelatie este redus la dimensiunea unei optiuni de constiinta.