View Single Post
Vechi 07.10.2012, 16:04:16
Miha-anca
Guest

Smile "Cuviosul" Socrate?

Citat:
Īn prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Prima rugaminte :
- spuneti-mi va rog de unde pot sa cumpar icoana cuviosului sau mucenicului lui Hristos, Socrate . Pe cea a apostolului Pavel am gasit-o dar pe a cuviosului Socrate inca nu ! Am citi , la voi, ca el ar fi pus bazele cunoasterii personale, probabil, printr-o butada din a doua sa epistola catre vamesi ... sau catre farisei... cam asa ceva !
Frate Zaharia, ca sa clarificam problema legata de "cuviosul" Socrate, iata ca tot Sf. Ioan Gura de Aur ne vine in ajutor cand spune urmatoarele:
"Daca ai fi crestin, as putea sa-ti povestesc in aceasta privinta lucruri foarte multe si instructive din cartile noastre sfinte, dar pentru ca esti pagan si pretuiesti literatura filosofilor pagani, iti voi aduce in sprijinul afirmatiilor mele texte din aceasta literatura.
Asculta ce spune Criton lui Socrate:
- Iti stau la dispozitie averile mele... etc."
(Sf. Ioan Gura de Aur "Apologia vietii monahale" pg.217 Ed. Insitutului Biblic si de Misiune al BOR)
Am scurtat citatul, ca sa nu lungim inutil vorba.
Frate draga, ia-ti de aceea gandul de a gasi vreodata o icoana cu Socrate, caci desi este un filosof de seama, nu este nici cel mai mic dintre sfinti.
Reply With Quote