View Single Post
Vechi 07.10.2012, 16:02:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu realizezi că nu e verset, ci Scriptura întreagă? Despre interdicția "chipurilor cioplite" găsești vreun verset acolo unde-l soliciți? Dar depre luarea în deșert a Numelui lui Dumnezeu găsești? Și cu toate acestea ne ferim să facem ceea ce interzice Decalogul...
da sunt versete. Vrei sa ti li postez? In schimb cu versetele pe care ti le cer eu NU sunt, ceea ce arata Ca Hristos nu a pus accent pe respectarea sambetei

Citat:
Mi-ai spus că "trâmbițez" sâmbăta și mi-am adus aminte că sunt [cel puțin] două momente cruciale ale omenirii când Dumnezeu este Cel ce folosește trâmbița: pe Sinai la darea Legii și la revenirea lui Hristos. Asta e tot. Acum înțelegi?
asa si? Asta stiam si eu! Ce legatura are asta cu sambata adventista?

Citat:
Un moment! De ce-i spui "sâmbătă evreiască"? Nu și pentru români e aceeași sâmbătă? Românii fac parte din altă creație în care Dumnezeu S-ar fi odihnit în vreo altă zi? Nu, frate! E aceeași a șaptea zi a săptămânii pentru toate națiile că doar Dumnezeu l-a creat pe om înainte de a exista vreo nație. Iar prima zi petrecută de om împreună cu Creatorul său a fost sâmbăta (ziua a șaptea). Aceeași zi specială de părtășie cu Creatorul nostru, același memorial al Creației, a rămas pentru toate ființele omenești (evrei, ori români).
Dumnezeu l-a facut pe om in ziua a 6-a a creatiei, deci ziua 6 este PRIMA zi (mai bine spus RESTUL zilei a 6-a) petrecuta de om cu Dumnezeu si NU ziua 7 cum spuneti voi adventistii. In ziua a 6-a Dumnezeu l-a binecuvantat pe om si NU in ziua a 7-a: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!" (Geneza 1:28).

Citat:
Cât despre respectarea sâmbetei de către Hristos, normal că este verset! Dar ce? Există cumva vreun verset în care Hristos ar fi necinstit sâmbăta? Scrie cumva că ar fi deschis atelierul Lui de tâmplărie în ziua sabatului? Ori că ar fi îndemnat pe cineva să meargă la târg ori să are în ziua sabatului?

"Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească." (Luca 4,16 - versiunea ortodoxă)

Interesant că același evanghelist care identifică sâmbăta cu a șaptea zi a săptămânii (Luca 23,56-24,1) spune textual: „potrivit cu ceea ce era obișnuit pentru El”.
pai e normal ca Hristos sa fie OBISNUIT sa intre in sinagoga sambata pentru ca atunci se intalneau evreii aici. Daca evreii s-ar fi intalnit in sinagoga in zi de miercuri, miercurea ar fi fost ziua obisnuita pentru Hristos de a intra in sinagoga. Nicaieri nu scrie ca Hristos sa fi indemnat pe cineva sa are sau sa merga la cumparaturi (in orice zi). El a venit in lume pentru cu totul ALTCEVA decat astfel de lucruri. Dar este vreun verset biblic in NT in care Hristos sau vreun apostol indeamna la respectarea sambetei ca zi de odihna mai ales ca apostolii au predicat neamurilor care nu stiau de sabath-ul evreiesc si NU aveau notiune de o zi de odihna?

Citat:
Nu e nicio speculație. Uită-te peste Ieșirea 16,28 în originalul ebraic ori în Septuaginta și vei descoperi aceleași expresii folosite de gura lui Dumnezeu (sunt citate chiar cuvintele Lui ca în cazul aprecierii față de credincioșia lui Avraam), de data aceasta acuzator cu privire la nerespectarea sabatului.
Iată deci ce cuprindea acele mițvah/entolas și torah/nomon!
ce legatura are Iesirea cu Avraam? Eu ti-am cerut versete care sa arate ca Avraam a respectat vreu sabath. Cine stie...poate in biblia adventista Avraam o fi iesit din Egipt cu Moise. Multumesc pentru acesta informatie, eu NU o stiam! O fi vazut asta in viziunile ei Hellen White, mai stii?!

Citat:
N-am spus că-Și încetează activitatea în fiece sâmbătă,ci doar în sâmbăta primordială. Amintește-ți că ți-am spus că a făcut-o spre a ne da un model.
pe bune?! Dumnezeu da o lege VESNICA pe care mai apoi NU respecta nici El decat odata (mai bine spus o zi-sabath-ul primordial )! Interesant! Ce fel de Parinte al nostru ar mai fi Dumnezeu daca nici El nu-si respecta propriile legi si ne mai este si noua exemplu, dar noua ne cere sa respectam legile? Dar uite ca Hristos contrazice ceea ce spui tu: "Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez" (Ioan 5:17). A lucrat El in zi de sabath? A lucrat.

Citat:
Bineînțeles! Scrie chiar Dumnezeu cu propria Lui mână în textul poruncii a IV-a. Acolo identifică ziua a șaptea a săptămânii evreilor cu ziua când S-a odihnit la Creație.
din nou vii cu speculatii adventiste sau cu propriile tale concluzii (care sunt gresite). Scrie asa ceva in biblie?

Last edited by stefan florin; 07.10.2012 at 16:04:54.
Reply With Quote