Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Dacă-mi indici o singură confesiune creștină (sau chiar pretins creștină) ce nu propovăduiește mântuirea prin crucea lui Hristos, îmi retrag cuvintele. Care cuvinte (fie vorba între noi) se refereau la esența adventismului nu la esența creștinismului în general, din care face parte și adventismul - cu voia ta desigur (a fost doar o glumă, nu neapărat ironie).
|
Voia mea e ca si azs sa fie crestini. :)
Dupa cum te exprimi se intelege ca esenta azs este cu totul alta decat cea a crestinismului. De aceea nu reusitit sa va faceti intelesi. Poate ca azs are ca particularitate asteptarea revenirii Domnului, insa punctul central trebuie sa ramana mantuirea prin crucea lui Hristos.
Pe de alta parte, nu vorbeam atat de ceea ce e azs pe hartie, ci de ceea ce se vede cand interactionezi cu el. Mi s-a intamplat si mie sa ma bucur ca ma intalnesc cu un crestin azs intamplator in autobuz, sa se bucure si el, apoi, intr-un minut, sa inceapa lectia despre sabat. Sau alte experiente de genul. Uita-te si pe forumuri ce discuta azs si vei intelege despre ce vorbesc. Lucrurile astea demonstreaza pur si simplu ca, la adventistul obisnuit, frica de a nu tine legea e mai puternica decat bucuria de a fi gasit mantuirea. E doar o observatie pragmatica, un punct unde ar trebui sa lucrati mai mult de dragul vostru si din simt de responsabilitate fata de cei care vin la voi.