Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Ai dreptate până la un anumit punct. Un verset, respectiv mai multe versete pot fi interpretate în multe moduri, dar mai ales susținând propriile prejudecăți confesionale; însă niciodată nu vei putea mula întreaga Scriptură pe acest calapod doctrinar.
|
Asta din ce punct de vedere?
Din punctul de vedere a celui prins in acel "calapod doctrinar", a unui adventist sau martor a lui Iehova de exemplu, se poate.
Citat:
Ar fi interesant. De ce nu o faci pe un forum adventist (mai sunt și altele în afară de tin.ro), de ce tocmai pe acest forum ortodox? Având în vedere că niciunul din noi nu jucăm în această "echipă", nu știu la ce le-ar folosi...
|
Pentru ca acolo ar fi banat cu prima ocazie.
Si nu e o ipoteza. :)
Citat:
Iar spui adevăruri [parțiale] în privința-mi. Nu pot să mă detașez de religia mea, aceasta fiind religia creștină.
|
Pardon, este religia adventista.
Ca adventistii au obiceiul sa confunde AZS -ul cu crestinismul face parte din nu putinele lor erori.
Citat:
În schimb, de peste trei ani fac o experiență cu adevărat exploratorie și interesantă: în ciuda deselor provocări, continuu mă "detașez critic" de tot ce este socotit fundamental în confesiunea adventistă, adică de E.G. White. Am propus cam același lucru preopinenților mei ortodocși, adică să se "detașeze critic" de Sfinții Părinți și să pună bază doar pe Biblie. Ar fi interesant ce ar mai rămâne din ortodoxie în această situație. Dar tu nu ai de unde să cunoști aceste lucruri, ești mai nou pe aici...
|
Pai nu stiu cum intelegi tu detasarea asta din moment ce nu faci decat sa repeti papagaliceste suita de argumentatie tipica a religie tale, fundamentate pe "revelatiile" asazisei profetese EGW si a altor "pioneri" adventisti.