Citat:
În prealabil postat de UNNOOM
Cu tot respectul dar Biblia poate fi interpretata in multe moduri! Pana si mormonii gasesc destule "fire de argint" pe care sa-si bazeze teologia in ciuda faptului ca nu exista dovezi ca Isus a ajuns pe continentul american!
|
Ai dreptate până la un anumit punct. Un verset, respectiv mai multe versete pot fi interpretate în multe moduri, dar mai ales susținând propriile prejudecăți confesionale; însă niciodată nu vei putea mula
întreaga Scriptură pe acest calapod doctrinar.
Citat:
Iti faci faci iluzii! Oricum... de dragul tau voi revedea profetiile Biblice si bazele teologiei adventiste in urmatoarea perioada.
|
Ar fi interesant. De ce nu o faci pe un forum adventist (mai sunt și altele în afară de
tin.ro), de ce tocmai pe acest forum ortodox? Având în vedere că niciunul din noi nu jucăm în această "echipă", nu știu la ce le-ar folosi...
Citat:
Poti macar pentru o clipa sa te detasezi critic de religia ta si sa accepti asa de forma ca nu are "adevarul" si sa incerci sa-l afli? (Promit ca asta te va arunca intr-o "calatorie" interesanta!)
|
Iar spui adevăruri [parțiale] în privința-mi. Nu pot să mă detașez de religia mea, aceasta fiind religia creștină. În schimb, de peste trei ani fac o experiență cu adevărat exploratorie și interesantă: în ciuda deselor provocări, continuu mă "detașez critic" de tot ce este socotit fundamental în confesiunea adventistă, adică de E.G. White. Am propus cam același lucru preopinenților mei ortodocși, adică să se "detașeze critic" de Sfinții Părinți și să pună bază doar pe Biblie. Ar fi interesant ce ar mai rămâne din ortodoxie în această situație. Dar tu nu ai de unde să cunoști aceste lucruri, ești mai nou pe aici...