Citat:
În prealabil postat de fallen
Poate cineva sa raspunda la o intrebare ?
Casatoria e pentru trup sau pentru suflet?
|
??? "Sa mor daca mai stiu" in ce context am intrebat eu chestia asta! Pun intre ghilimele sintagma respectiva fiindca inca nu a reusit nimeni sa ma lamureasca daca o astfel de exprimare este permisa sau ... mai putin. Sau daca o putem utiliza doar cel mult in gluma si nu atunci cand facem referiri la lucruri serioase, de exemplu cand ne intreaba seful sau sotul despre lucruri extrem de importante... (pe care le-am uitat, desigur...)
Cat despre dilema initiala .. cel putin un motiv i-am gasit, atat pentru suflet cat si pentru trup. Daca nu foloseste la altceva, macar e o solutie impotriva desfraului. Dar cu siguranta mai sunt si altele pe care nu le stiu eu, din pacate, sau n-am avut privilegiul, "darul" sa le aflu...
Dar hai sa nu mai spurcam acest subiect cu adevarat deosebit care a fost deschis aici, sa nu ii facem de rusine pe pastorii nostri spirituali care poate chiar sunt deosebiti. Uneori ma intreb daca o pacatoasa indaratnica ca mine nu constituie o "incercare prea grea" pentru un profesionist care poate e la inceput de drum si pana acum a avut numai "succesuri". Sa ne rugam sa le dea Dumnezeu sanatate, intelepciune si muuuulta rabdare cu catari dinastia ca mine...
De fapt doar eu l-am spurcat pana acum, cu temerile mele legate de casatorie si mai ales de ceea ce dl. Cezar numeste "schizoidie". Cred ca ceea ce ma tem eu, de fapt este sa nu mi se ceara sa ma transform, sa pretind ca sunt altceva, sa renunt la acea parte care este spiritul, nu stiu exact...dar ceea ce stiu e ca toata lumea de cand eram copil, incearca sa ma schimbe fiindca nu le convine cum sunt de fapt iar mie nu-miplace in ruptul capului sa joc teatru, sa mint si sa ma prefac, poate pt ca mi-e frica sa nu ma schimb de tot si sa pierd acea parte a sufletului care e numai a mea.