View Single Post
Vechi 06.10.2012, 13:23:51
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

S-ar putea sa existe printre noi si o categorie de oameni, mai putin informati, care cred ca noi oamenii am fi de fapt "ingerii cazuti". Ca si noi am fi sot facuti la inceput sa fim asemeni ingerilor si fiindca nu am ascultat am "cazut din cer" si am devenit muritori de foame ca restul dobitoacelor de pe aceasta planeta. Dar teologii adevarati considera ca noi de la inceput am fost fiinte de sine statatoare, diferite de ingeri prin aceea ca aveam trup? sau nu stiu exact ce anume, asta tot dansii ar trebui s-o stie si sa ne lamureasca.
Altiii ii vad pe ingerii cazuti ca pe niste victime, care au facut o greseala fatala candva,find inselati de diavolul "suprem", dar acum regreta si spera si ei la mantuire.
Mai exista o diferenta sesizabila intre teologi si biologi, si anume aceia ca teologii considera ca noi oamenii am fi o specie privilegiata, pe care Dumnezeu o iubeste mai mult decat pe celelalte de pe pamant, pe cand biologii considera ca avem sanse egale de supravietuire cu celelalte specii. Adica la fel suntem de afectati de factorii de mediu, la fel ne imbolnavim, suferim si murim, cateodata ne mai mananca si pe noi lupii, alteori noi pe ei, si deopotriva de vulnerabili suntem cu totii in fata necrutatoarelor bacterii si virusuri, cu toata stiinta noastra, tot mai ne dovedesc pana la urma.
Mai au aparut pe la tv o categorie de eretici care sustin (chiar entuziasmati, unii) ca noi, specia umana, am fi fost modoficati genetic de catre civilizatiile extraterestre, ca sa devenim mai destepti ca restul animalelor de pe Terra. Si culmea, multa lume chiar ii crede... si prefera teoria asta in locul celei "divine". Oare de ce? Fiindca asa nu ii mai ameninta nimeni cu osanda de dupa moarte, daca fac lucruri rele?
Reply With Quote