Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Cred ca cele mai multe tinere avorteaza de rusine!!!!Nu pot face fata presiunii generate de o anumita conduita sociala(daca ai copil fiind necasatorita,esti o lepadatura).
|
Cifrele statistice nu îndreptățesc asemenea opinie, care îmi pare mai degrabă în legătură cu o mentalitate a victimizării criminalului larg răspândită în SUA decât cu adevărul. Cu alte cuvinte, ceea ce dv susțineți este că femeile avorționiste sunt victime. Agresori sunt ceilalți: familia, comunitatea. Dacă nu cumva...copilul.
În realitate, diferența dintre rata avorturturilor între țările dezvoltate, unde mentalitatea tradițională a lăsat locul mentalității moderne și unde, ceea ce era văzut ca "desfrânare" este acum văzut ca "emancipare sexuală" și țările nedezvoltate, unde mentalitatea tradițională mai subszistă, deși reală, e mai mică decât teoria dv ar conduce. Mai precis, rata avorturilor în țările dezvoltate este de 24 la mia de femei fertile într-un an, pe când în țările nedezvoltate este de 29. Probabil că această mică diferență se explică prin mai larga aplicare a contracepției în primul caz: nu că femeile din Germania ar avorta un pic mai rar ca cele din Burkina Fasso, ci, părerea mea e că ajung mai rar la "necesitatea" avortului.
Concordante cu aceste observații sunt și cele care urmăresc rata avorturilor în dinamică multianuală. Astfel în ultimii câțiva ani, rata avorturilor a rămas constantă în lume, după o perioadă de mulți ani de creștere. Asta, în ciuda "modernizării" mentalităților. Deci, am suficiente motive să rămân la teoria mea: avortul se petrece din cauza necredinței, nu din cauză că avorționistele ar fi privite nu-știu-cum.