Fratilor, extraordinar, superb ... de-a dreptul uimitor acest fir. Desigur , ma refer la discutiile de pe el .
Eu am urmarit disputa si am incercat cit de cit sa ma ostoiesc , pt. ca asa vad eu, asa am ales eu, si nu pt.ca cineva, care nu face astfel, ar avea vreo vina .
Mi-a folosit mult lecturarea firului desi de 3 ori pina acum am scris cite ceva iar in final am sters renuntind sa postez .
Am mai multe rugaminti . Intrebari nu mai am , am gasit raspunsuri mult mai multe decit intrebarile pe care le gindeam.
Incet, incet am sa va postez si rugamintile , dar va rog sa imi raspundeti cu aceiasi seriozitate pe care ati avut-o cind ati lansat posturile personale.
Prima rugaminte :
- spuneti-mi va rog de unde pot sa cumpar icoana cuviosului sau mucenicului lui Hristos, Socrate . Pe cea a apostolului Pavel am gasit-o dar pe a cuviosului Socrate inca nu ! Am citi , la voi, ca el ar fi pus bazele cunoasterii personale, probabil, printr-o butada din a doua sa epistola catre vamesi ... sau catre farisei... cam asa ceva !
Urmatoarea rugaminte va fi legata de manipularea cu mare atentie a sfintilor parinti sau sfinti ai bisericii pt. a nu cadea in bigotism si astfel sa despuiem vietuirea semenilor de umanism si egalitarism, de fericire si de incununarea fiintei umane de cele mai fine trasaturi omenesti . Adica, vorbind asa mai liber, stim ca totul este permis in ortodoxie dar mai cu perdea, nu ? Cam cum proceda si Sf. Maxim Marturisitorul cind marturisea ceea ce era drept de facut, nu ?