Citat:
În prealabil postat de Aghioritul
Daca voi sunteti atat de destepti, ia luati sfintele CANOANE:
|
Nu sunt deștept dar din nevrednicia mea cu ajutorul lui Dumnezeu am să încerc să-ți citez din Pidalion. De Pidalion v-a spus la teologie? Nu degeaba spunea Părintele Arsenie că poți intra credincios la teologie și poți ieși ateu. Unde mai vorbiți voi de dreapta credință teologilor?
Citat:
A. - ”Iar, cei ce sunt legati prin casatorie, trebuie sa fie lorusi judecatori; fiindca au auzit pe Pavel, care scrie ca este lucru cuviincios a se indeparta unul de altul, la un timp prin consimtamant, pentru ca sa staruiasca in rugaciune si apoi sa se aproprie” (I Cor. 7,4). -Dionisie 3.-
B. - -”Celor casatoriti legal, apostolul le zice: “Sa nu va lipsiti unul de altul, decat numai prin intelegere, pe un anumit timp, ca sa va indeletniciti cu rugaciunea si apoi iar sa va impreunati, ca sa nu va ispiteasca satana pentru neinfranarea voastra” (I Cor. 7, 5). Insa, este de trebuinta de a se feri de impreunare sambata si duminica, pentru ca in aceste zile, se aduce Domnului jertfa cea duhovniceasca”. Timotei 13.
DECI NU OBLIGA! Daca se intampla, NU e grav! pt ca e iubirea lor! dar decat sa se refuze si unul din ispita sa cada in MALAHIE sau ADULTER, atunci ii mai grav, nu crezi??? Nu mai bine se impreunau decat sa se ajunga la una ca asta??? ASTA ESTE DREAPTA GANDIRE!!! Frate...
|
Uite aici ce spun Canoanele nu prostiile invetate de tine. Apropo când vii cu un canon postează și tâlcuirea lui, nu cu propiile tale interpretări. Asta e dreapta credință.
PIDALION: CANONUL 69, din canoanele Sf.Apostoli
Dacă vreun episcop, sau prezbiter, sau diacon, sau ipodiacon, sau citeț, sau cântăreț, Sfântul marele post nu-l postește, sau miercurea, sau vinerea, să se caterisească. Fără numai de s-ar opri pentru boală trupească. Iar de a fi mirean, să se afurisească.
[Sinod 6, can. 29, 89; Laodiceea, can. 49, 51, 52; Petru, can. 15; Dionisie, can. 1; Timotei, can. 8, 10]
Acum am să-ți dau doar o parte din tâlcuire, cea care se referă la înfrânarea dintre soți în zilele de post.
Iar de este întocmai postul miercurei și al vinerei cu Sfântul Postul cel mare, arătat este că precum întru acela nunți nu se fac, după canonul 52 al soborului din Laodiceea, așa nu se cade a se face nici miercurea nici vinerea. Și de este aceasta, arătat că
nici cei după lege căsătoriți nu se cade trupește a se împreuna nici întru o miercuri și vineri pentru cucernicia și cinstirea postului, precum nici în Sfântul marele Post. Că necuviincios lucru este, despre o parte a nu strica posturile acestea cu mâncări, iar despre alta a le strica, cu trupeasca împreunare. Pentru aceasta și proorocul Ioil însemnând, că
în vremea postului să cade a se înfrâna despre împreunare cei căsătoriți, zice: „Sfințiți postul, propovăduiți vindecarea… Iesă mirele din așternutul său, și mireasa din cămara sa” (cap 2). Iar dumnezeiescul Pavel arătat zice,
că cei căsătoriți după lege, întru o unire se cade a se depărta de trupeasca împreunare, pentru a se zăbovi în post, și în rugăciuni (I Corinteni: 7,5), adică să se depărteze și când este precum am zis post, și când se roagă și se gătesc a se cumineca cu dumnezeieștile Taine. Și sâmbăta și duminica, după canonul 13 al lui Timotei, și în toate sărbătorile. După dumnezeiescul Hrisostom (Cuvântul pentru feciorie) unde aduce spre mărturie zicerea de mai sus a lui Ioil, și zice: "
Că dacă cei de curând însoțiți, care încă pofta le este înfocată, și tinerețea zburdatică, nu se cade a se împreuna în vreme de post și de rugă, cu mult mai vârtos ceilalți bărbați și femei mai de mult însoțiți, care nu au atâta silă trupească, se cuvine a nu se împreuna."
ps: am postat doar tâlcuirea pentru rânduiala și ținerea posturilor de către mireni și cred că e suficient. Ai vorbit mari neadevăruri despre viața de familie a clericilor.
Citat:
Uite TOATE sfintele CANOANE legate de Casatorie! UNDE SPUNE DE ABSTINENTA MIERCUREA SI VINEREA???? eu nu vad in niciunul! Vedeti ca unii calugari mai "evlaviosi" se cred deja cineva isi intrec masura si dau EI INSISI REGULI??? cum dar nu se baga ei cu bocancii in viata de familie????
|
Ușor frate, ușor. Citește ce am posta mai sus și ia aminte! Călugării după aceste Canoane se ghidează nu după propia lor minte.
Citat:
Vezi??? Daca ai fi casatorit AI GANDI ALTFEL!
|
Nu e de mirare că în mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă. Omul își explică lucrurile după neputințele lui. Eu te las în continuare în ale tale judecăți pripite. Cu durere în suflet îți mărturisesc că nu-mi doresc altceva decât ca Dumnezeu să ne lumineze pe toți, să nu mai orbecăim în mulțimea neștiinței și să ne mântuiască pe toți. Amin.