View Single Post
Vechi 03.10.2012, 15:40:29
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Bun, și care ar fi folosul, pentru mântuirea sufletelor celor care doar ȘTIU, să și ÎNȚELEAGĂ CUM zboară?
Mare este folosul... caci cei care inteleg aduc doxologie Creatorului:
"Cât s-au mărit lucrurile Tale, Doamne, toate cu înțelepciune le-ai făcut! Umplutu-s-a pământul de zidirea Ta." (psalmul 103,25)
De ce ne rugam din Psaltire de ce studiem lucrarile Sfintilor de ce ascultam de ei... pentru ca ei luminati de harul Duhului Sfant inteleg... si noi pasim pe urmele lor...

Cei care doar "stiu" dar nu inteleg... sunt prada destul de usoara pentru demoni, extremele fiind: necredinta (ateismul), credinta stramba... si fariseismul, habotnicia, ravna fara intelepciune

Sa nu uitam ca si dracii stiu ca exista Dumnezeu si ca e iubitor... insa nu cunosc "tainele" conlucrarii omului cu harul Duhului Sfant, nu cunosc tainele hristificarii, ale sfinteniei...

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu-i acolo????
Dumneata alegi ironia... insa este trist sa vezi cum multi oameni se pierd fie in credinte strambe, fie ca se "tem acolo unde nu trebuie sa se teama", fie pentru ca nu vad "capcanele". In contemporaneitate, multi oameni scoliti nu vin la Biserica, la Hristos pentru ca au impresia ca li se impune evident eronat, sa aleaga intre stiinta (studiul stiintific adecvat) si Biserica. Este trist dar unii "aparatori nechemati ai ortodoxiei" chiar fac acest lucru, pun oamenii sa aleaga ...

Sfintii Parinti spun ca demonii au "cateva" mari "strategii" in lucrarea lor de a departa pe om de Dumnezeu:
a)sa ne faca pe noi oamenii sa "credem" ca ei demonii nu exista,
b)sa ne sperie (cum ca ar avea ceva putere peste ingaduita lui Dumnezeu)
c)sa "strambe" adevarul, sa prezinte minciuna drept adevar, caci nu degeaba Hristos spune despre satana ca e: "tatal minciunii"

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 03.10.2012 at 15:55:36.