View Single Post
Vechi 02.10.2012, 11:38:11
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Nu cred ca Fani71 poate raspunde la aceasta intrebare. Daca va raspunde: "contraceptie" deja nu se mai incadreaza in perimetrul invataturilor ortodoxe formulate de sfintii parinti (totusi sunt unii preoti ortodocsi mai ingaduitori in aceasta privinta care permit un rau mai mic pentru a evita un pacat mare), deci singura varianta ar fi "abstinenta" insa cum ar putea raspunde asta, daca domnia-sa a considerat ca sunt naivi cei care gandesc asa??
Cand eu am spus ca invatatura ortodoxa nu permite legaturi amoroase inainte de casatorie, din dorinta de a incerca sa o ajut pe Andra07 sa devina o buna crestina ortodoxa, Fani71 nu a fost de partea mea, educand cum trebuie pe cei tineri care gresesc.
Cred ca Fani71 este influentata de protestanti care sunt foarte lumesti, mai ales in Occident. Este bine ca a intrat pe acest forum ortodox, aici va afla (nu de la mine ci de la cei induhovniciti cu adevarat) ce invata sfanta noastra biserica ortodoxa.
Domnule Cornel Urs inteleg pozitia dvs. si doresc sa sublinez ca este foarte usor sa "ridicam piatra" sa "lapidam" pe pacatos... insa consider ca scopul nostru pe forum este sa ne ajutam unii pe altii sa intelegem ca suntem pacatosi si apoi sa ne ajutam sa dorim sa ne indreptam.

Consider ca ati adoptat o atitudine pertinenta in cazul situatiei mentionate in privinta "relatiilor amoroase inainte de casatorie" si in privita "utilizarii contraceptivelor, contragestivelor, sterilete... avorturi".

Va rog ca pe viitor sa aveti aceeasi atitudine ferma, insa cu discernamant duhovnicesc, avand in vedere ca "excomunicarea" din Biserica se face numai si numai in cazul celor ce nu doresc sa traiasca dupa voaia lui Hristos Iisus nu si in cazul celor bolnavi (trupeste, sufleteste, duhovniceste) care doresc tamaduirea... chiar daca cad... atat timp cat doresc sa se ridice si doresc mantuirea si dragostea lui Hristos, dupa voia lui Hristos trebuie primiti cu dragoste intru Hristos Iisus.

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote