Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Dacă-mi permiți, voi întreba altfel: ce este permis, în cadrul BOR, în afară de abstinența totală, ca soții să poată face atunci când nu mai doresc sau nu mai pot să aibă copii? Prezervativ? Contracepție? Hai să discutăm la modul general. Evident, bazat cât se poate pe argumente. Mulțumesc.
|
Nu cred ca Fani71 poate raspunde la aceasta intrebare. Daca va raspunde: "contraceptie" deja nu se mai incadreaza in perimetrul invataturilor ortodoxe formulate de sfintii parinti (totusi sunt unii preoti ortodocsi mai ingaduitori in aceasta privinta care permit un rau mai mic pentru a evita un pacat mare), deci singura varianta ar fi "abstinenta" insa cum ar putea raspunde asta, daca domnia-sa a considerat ca sunt naivi cei care gandesc asa??
Cand eu am spus ca invatatura ortodoxa nu permite legaturi amoroase inainte de casatorie, din dorinta de a incerca sa o ajut pe Andra07 sa devina o buna crestina ortodoxa, Fani71 nu a fost de partea mea, educand cum trebuie pe cei tineri care gresesc.
Cred ca Fani71 este influentata de protestanti care sunt foarte lumesti, mai ales in Occident. Este bine ca a intrat pe acest forum ortodox, aici va afla (nu de la mine ci de la cei induhovniciti cu adevarat) ce invata sfanta noastra biserica ortodoxa.