Citat:
În prealabil postat de DragosP
De acord cu tine, DAR...
Eu la așa ceva făceam referire și acum fac și trimitere:
În continuare, Părintele e și mai specific:
Citiți cu atenție ce scrie acolo și încercați să lăsați propriile păreri deoparte.
Dumnezeu să ne ajute!
|
DragosP, este o mare diferenta intre hulitori de Dumnezeu si cei care injura. Acestia sunt pacatosi dar pot sa-i trec in pomelnic. Si mie mi se intampla sa zic sau sa gandesc ceva rau si poate nu am timp sa ma duc sa ma spovedesc inainte de fiecare Liturghie? Ar trebui sa nu-mi trec numele pe pomelnic?
In citatul dat de tine (care nu inteleg daca este o "lege" sau doar o "indrumare" dupa cum spune titlul lucrarii) se mentioneaza cei care au oprelisti canonice. Si asta nu cred ca pot decide eu ci doar un preot.
Oricum, daca avem indoieli cu privire la o persoana anume daca s-o trecem sau nu pe pomelnic cred ca trebuie sa ne intrebam duhovnicul si sufletul propriu. Mie nu mi s-a intamplat pana acum sa-mi spuna parintele duhovnic despre nimeni sa nu-l trec pe pomelnic desi am multe persoane care sunt botezate ortodox dar nu sunt practicanti si nici nu au o viata lipsita de pacate. Dimpotriva mi-a spus ca acestia trebuie pomeniti daca se poate la fiecare Sfanta Liturghie ca astfel sa-i lumineze Dumnezeu si sa se intoarca de pe calea lor gresita.