View Single Post
Vechi 30.09.2012, 20:13:28
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Când spui "sabatul vechi testamentar", desigur ai în minte sabatul după modelul fariseilor. Ei bine, eu propun sabatul după modelul lui Iisus. Ce zici de asta?
Isus ar lasa un adventist flamand sa mearga la munca sambata ca sa castige de mancare? (am in minte remarcile fariserilor cu privire la uncenicii lui Isus care mancau spicuri de grau in lanul de grau in contrast cu amenintarile apocaliptice referitoare la sabat ale adventistilor)

Citat:
mă refereream la impasul în care ajunge teologia "duminicalistă" și nu am dat cu parul, era o simplă observație personală , Îmi cer scuze dacă cumva te-a atins în oareșce puncte sensibile...
Ti se pare ca ortodocsii laici nu merg la munca la nevoie duminica? Nu atinci nimic sensibil! Este o discutie in contradictoriu!

Citat:
Nu [doar] "conform teologiei adventiste", ci conform teologiei Scripturii, adică a VT (Ezechiil 18,4) și a NT (Romani 6,23). Conform aceleași teologii, nu "trebuie să murim", ci trebuie să ne pocăim. (Ez.33,11; 2 Petru 3,9). Corect?
Corect! Deci trebuie sa mor fiindca nu tin sabatul fiindca nu am convingerea asta! Laudata sa fie doctrina adventista! Amin!

Citat:

Sunt numai ochi și urechi.
Fa-ti temele mai intai in privinta acelui ghiveci! Este adevarat, unele din evenimentele din acel "ghiveci" nu intra in categoria evenimentelor ce implica schimbari de doctrina cum ar fi exemplul cu adventistul fanatica de la Techirghiol. Insa acel eveniment reprezinta adventismul (e adevarat, intr-o varianta extrema) de generatie 1 si 2 din Romania. Cunosc adventisti care nu mananca carne dar se indoapa cu pastile cu vitamina B12!
Poti incepe cu acest site:
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/index.html (site facut de exadventisti din cate am inteles)

Citat:
Știi desigur că pot exista și convingeri greșite. Și aici mă refer la greșelile personale, la suprimarea Duhului Sfânt din conștiința ta. Adică ai toate mijloacele la dispoziție pentru aflarea adevărului, dar tu refuzi permanent a te lăsa condus în aflarea acelui adevăr. În cazul acesta nici Dumnezeu nu te mai poate salva de osânda ce singur ți-o rostești.
Daca ar fi atat de simplu, nu s-ar mai scrie atatea carti de teologie!
Si inca ceva: nu vi se pare putin cam deplasat ca adventistii (si nu numai ei) sa se creata atat de importanti incat cu ocazia evenimentelor finala sa atraga atentia intregii lumi?

Citat:

Dacă acest ghiveci îl denumești pretențios "evoluția deoctrinară adventistă", fie cum zici tu! Cunosc aceste aspecte.
Am facut o lista cu ce mi-a venit pe loc in minte! Nu pretind ca este ordonat cronologic... sunt cateva situatii fara implicatii doctrinare dar care la vremea lor au dat de gandit.
Citat:
Șopârla asta nu are ce căuta în ghiveciul vegetarian. Un dezaxat - fie el și adventist- nu are cum să modifice "evoluția doctrinei adventiste", oricât s-ar strădui presa.
Ma voi mai repeta! Cunosc adventisti (din generatia 1 si 2... pe cei din a 3-a generatie nu ii pun fiindca majoritatea vor fi secularizati) care prefera sa-si ia vitamina B12 din pastile si injectii!
Citat:
Întotdeauna m-a amuzat acest etcaetera argumentativ, căci fi sigur nu ești primul care apelează la el.
Chiar trebuie sa mai pomenesc de panica adventista care apare ori de cate ori se anunta o vizita a papei in America?

Sau de panica David Gates care ameninta la inceputul crizei ca bancile vor falimenta si care recomanda sa facem imprumuturi la banca fiindca acestea vor fii sterse dupa ce bancile vor falimenta?

Ce spui de teoriile conspirationiste ale lui Valter Weith cu privire la Iezuitii infiltrati in biserica de parca catolicilor le-ar pasa de adventisti?

E adevarat ca acesti indivizi nu au influenta asupra doctrinelor oficiale...dar ce spui de cele neoficiale (care si ele isi au originea la pionierii adventisti...)!

Chiar era nevoie sa dau aceste exemple?

Tin neaparat sa mai folosesc inca un etc argumentativ...fiindca chiar nu vreau sa pomenesc tot ce apare pe la adventisti (atat la nivelul membrului obisnuit din biserica cat si la nivel mai inalt)!

Citat:
Oricât ar părea de ciudat, problema sabatului nu a fost ridicată și fundamentată de adventiști, acesta nefiind un punct de doctrină specific adventist (și desigur îi exclud pe evrei din această ecuație).
Sabatul a fost preluat de adventisti de la baptistii de ziua a 7-a cu ocazia unor dezbateri doctrinare.

Citat:
Totuși nu înțeleg ce are a face sabatul cu știința?
Aici e problema ca nu intelegi!
Reply With Quote