Subiect: secte
View Single Post
Vechi 19.10.2007, 11:38:22
IulianBobo IulianBobo is offline
Banned

Data înregistrării: 18.10.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
De ce va e frica de argumentele lor? Va este teama ca dau citate din biblie? Pai asta pot face si eu daca ma apuc sa invat biblia pe de rost, desi nu cred ca voi putea, dar ma rog, nu sa stii versete este important, ci cum te vezi tu ca om. Eu nu ii dau la o parte nici pe cei sectanti pentru ca si ei sunt totusi in credinta, dar au acea ideologie gresita ca ar avea garantia mantuirii, de fapt asta este singurul lucru ce ii diferentiaza pe ei, faptul ca se considera deja mantuiti, ceea ce i-a facut sa fie eretici. In rest, unii dintre ei sunt chiar mai credinciosi decat noi, dar degeaba pentru ca nu au nici un folos din cauza sigurantei lor ca vor fi mantuiti. Si ma mai mira inca un lucru, faptul ca cei sectanti duc o viata chiar mai crestina decat noi ortodocsii; stau si ma gandesc ce ar fi daca cei ortodocsi ar avea vointa celor sectanti de a trai crestineste, cred ca ar fi un lucru extraordinar. Ce paradox, cei ortodocsi au credinta care trebuie, dar nu au ravna celor sectanti, iar cei sectanti au ravna, dar nu au credinta care trebuie, este exact invers decat ar trebui sa fie. Asa este in lume, ce are unul nu are celalalt...
Veilur. Vreau sa-ti zic si eu ceva. Sa nu mi-o iei in nume de rau. Una singura este credinta dreapta: ortodoxa. Ei bineinteles ca au ravna mare la credinta lor pentru ca sunt lasati si indemnati de diavoli spre acea credinta, sa aiba ravna la acea credinta. Noi, pe de alta parte, avand dreapta credinta suntem luptati mult mai rau decat celelalte religii, astfel ca parem ca nu avem asa mare ravna. De cate ori te rogi de exemplu, iti vine sa casti, te gandesti la altele, iti vin tot felul de ganduri; sau cand te inchini la icoane normal sa te lupte, ba chiar diavolii incearca sa ne indeparteze de la a ne inchina la icoane si reusesc in multe cazuri. Pe ei nu ii lupta asa pentru ca unii nu se inchina la icoane, altii nu se roaga ca noi ci doar canta ceva pe acolo etc. Mare diferenta. Sa nu te superi. Doamne ajuta!
Reply With Quote