View Single Post
Vechi 29.09.2012, 14:27:34
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Chiar daca se pare ca pana acum am fost convinsa de veridicitatea acestei afirmatii, ceva m-a facut sa-mi revizuiesc atitudinea.
Bolile este posibil sa nu aduca neaparat vreun folos ci din contra au potentialul sa ne duca si la pierzanie. In orice caz nu aduc nici un folos familiilor bolnavilor, ci din contra, in majoritatea cazurilor ii fac sa huleasca si sa se indoiasca de puterea si de bunatatea lui Dumnezeu. Daca eu de exemplu m-as tine sa merg la biserica in mod regulat, si ai mei sa stie treaba asta, si intr-o zi as cadea bolnava grav sau mortal, ai mei probabil primul lucru ar zice "vezi, la ce ti-a folosit credinta? Ce ti-a dat Dumnezeu? si mai ales ce ne-a dat noua! cu ce-am gresit sa capatam asa o povara? platim pentru pacatele noastre ca sa ne mantuim? mai bine iti vedeai de treaba si ne lasai nemantuiti! cine stie daca lumea ailalta chiar exista! " Si eu poate as insista sa-mi aduca preoti, sa ma spovedeasca, sa-mi faca slujbe pentru iertarea pacatelor, dar poate as fi neputincioasa sa mai ma duc singura undeva, iar cei care ar avea grija de mine ar considera ca ce-mi mai trebuie, ca oricum mor si ma duc d...ului...Sunt multi care zic ca nici slujba de inmormantare nu ne mai foloseste la nimic, decat sa vada lumea si neamurile mai ales ce mult am tinut noi la defunct si ce smecheri suntem...
Din pacate sunt foarte multi oameni care n-au inteles nimic din "rolul" lui Dumnezeu in viata noastra. Multi asteapta inca sa vina si sa ii scoata "la propriu" din .... mizeriile, neputintele, necazurile in care se scalda, sa le dea sanatate, bani, avere, sa-i "trasneasca" pe dusmanii lor in moalele capului...putini au inteles insa ca tocmai aceste lucruri de care incercam toata viata sa scapam sunt de fapt cele care ne duc la mantuire. Dar cum cel rau nu se lasa asa usor, au mai aparut o categorie care isi fac o glorie din neputintele pe care le indura, sperand ca vor fi privilegiati de Dumnezeu in vreun fel, ca daca isi ruo de la gura ca sa faca bine altcuiva, Dumnezeu ii va rasplati si le va face vreo favoare, dar nici macar asta nu se intampla, si de obicei cei care nevoiesc mai rau sunt si primii care se simt indreptatiti sa huleasca. Pe cand cei care se stiu pacatosi, au o atitudine ceva mai umila...
Reply With Quote