View Single Post
Vechi 28.09.2012, 23:18:53
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
N-am înțeles prea bine. Poți repeta mai clar?
Salut Dragoș,

Demonstrația este corectă, ia un pix, o foaie și calculează.

Am următoarele precizări:

1. Raza medie a Pămîntului în modelul PS este de 6.372,797 km.

Pentru H = 10m => B = 22,58 km față de 18,19 km

Dar nu asta contează. Inginerește vorbind, ordinele de mărime sînt importante pentru înțelegerea fenomenului descris.

2. Pentru ca testul să poată fi valid, avem nevoie de două insule apropiate pe orice mare sau ocean pe care să existe locuri la o asemenea înălțime. Vizibilitatea trebuie să fie foarte bună și pe apă să nu fie valuri (din rațiuni de perspectivă, valurile relativ apropiate de observator obturează obiectele înalte de la distanță relativ mare).

E cam dificil dacă nu imposibil de realizat un asemenea experiment. De aceea s-a ales rîul Bedford pe a cărui porțiune rectilinie de cîțiva kilometri, cu apă liniștită, s-au efectuat diverse experimente, nu unul singur, care arată că apa nu se curbează deloc pe toată lungimea respectivă.

Se înțelege că pe un teren denivelat pe alocuri nu se poate demonstra nimic decît dacă știm cu exactitate altitudinea relativă la nivelul mării, informație pe care trebuie să o credem fără a o putea verifica.

Ascultați Noul Testament ortodox online.