Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
problema vine de la BOR care nu ne lasa si ne impiedica sa avem cimitire. avem foarte putine si mici ca intindere in comparatie cu numarul credinciosilor... si daca nu ma insel acelea sunt rezervate doar monahilor. e de inteles motivul pt care nu vor sa ia masuri...
zici ca nu e zvon? o fi si asta la fel de adevarat ca taina spalarii picioarelor si a doua botezare? slava Domnului ca acestea sunt verificabile si oricine ne va cerceta va afla adevarul... si au aflat destui... dar ce te faci cand numele satului nu e cunoscut?
pe de alta parte... care e problema daca isi inmormanteaza si ei mortii acolo? unde e dragostea de care ne acuzati ca "nu o avem"?!
si sincer, refuz sa cred ca administratia nu-i lasa sa-si inmormanteze rudele acolo. daca sunt opriti, cu forta nu o pot face... sa fim seriosi.
urzicuta, nu inteleg aluzia cu postasul... ce te face sa crezi ca apartine de BOSV? ca daca apartine n-avea cum sa spuna "ortodocsii sunt rataciti", din moment ce el inusi este ortodox.
urzicuto, fara suparare, dar intreci orice limita. ne acuzi de aroganta in timp ce faci afirmatii cat se poate de aberante si lipsite de temei. cu ce ti-a bagat Luly pe gat si ti-a impus punctul de vedere? poti da exemple concrete? orice afirmatie a lui a fost argumentata si vad ca nimeni n-a gasit contraargumente.
si da, toti suntem convinsi ca acesta e adevarul. avem datoria sa-l marturisim. tu ai ingenunchea in fata unui catolic si i-ai da dreptate? poti umili Adevarul in fata minciunii?! poate ai auzit si tu intamplarea tanarului care a spus "poate" intr-o conversatie cu un ateu...
iuda, eu zic sa te interesezi mai bine de cine e vorba si apoi vino sa arunci cu noroi. satenii apartin de Ierusalim sau de manastirea din Militari? parca eram acuzati ca n-avem comuniune cu Ierusalimul desi slujim dupa acelasi calendar...
ati ajuns sa va contraziceti singuri din dorinta de a denigra imaginea Bisericii adevarate.
|
in primul rand tu nici nu ai inteles ce am scris si ai inceput sa acuzi,si apoi eu am cerut sfat de la forumisti nu am vrut cearta eu doar am povestit la ce am fost martora si inainte de a mai spune ca e zvon te rog asigura te ca e zvon.faptul ca nu am zis numele satului e din alte motive ,numele satului nu va ajuta cu nimic.ca sa ma intelegi mai bine iti spun ca nu e vorba de cimitir ,acei satenii sunt liberi sa se ingroape in acel cimitir unde vor nu se pune problema de asta,problema este ca acel sat un sfert sunt sateni pe stil vechi SFERT,deci nu sunt majoritate in acel sat ,in al doilea rand acel sat nu tine nici de militar si nici de episcopia ierusalim de unde apartin acei preoti,cu toate astea la o inmormantare a unei femei pe stil vechi care preotul acelui sat a rugat o 3 ani sa vina la biserica ea a refuzat total dar cd a murit rudele au pretentie la biserica,vor neaparat sa o bage in biserica si atunci cd preotul pe stil nou s a opus oamenii au inceput sa ameninte preotul,preotii pe stil vechi care au vazut amenintarile au tacut si au acceptat ca preotul pe stil nou sa fie amenintat ,atunci au intrat in biserica cu amenintari ,cd au intrat si s au salutat preotii intre ei preotul pe stil nou le a reamintit ca i a primit sub amenintari si ei nu au zis nimic au continuat slujba .la intrebarile preotului pe stil nou preotii aceia au zis ca apartin de slatioara ,ca episcopia din ierisalim grecia.si atunci as vrea sa te intreb ispita ce au cautat acei preoti intr o boserica pe stil nou ,care apartin de alta patriarhie si episcopie in aceasta parohie care apartine de o episcopie pe stil nou si de patriarhia romana???crezi ca e normal asta?eu nu cred si cred ca s-au incalcat multe drepturi legale nu mai zic bisericesti....stii ce mi se pare normal ?ca fiecare confesiune sa se duca la biserica a carei confesiuni apartine si nu sa dea buzna in alte biserici al carei cult nu apartine